Lieciniece: Jaunie norvēģi uzvarēja, Breiviks zaudēja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien norvēģu ekstrēmista Andersa Bēringa-Breivika tiesas prāvā Oslo liecības turpināja sniegt Ūteijas slaktiņā izdzīvojušie un pārmaiņas pēc tiesas zālē atskanēja smiekli, lieciniecei paziņojot, ka norvēģu jaunieši prot peldēt un ir uzvarējuši, bet Breiviks - zaudējis.

«Mēs uzvarējām, viņš zaudēja. Jaunie norvēģi māk peldēt,» paziņoja 20 gadus vecā Frīda Holma Skūglunna, kad tiesnesis jautāja, vai viņa vēlas ko teikt slepkavam, kurš liecības sniegšanu ar videosakaru starpniecību vēroja no atsevišķas telpas.

Pirmo reizi kopš tiesas prāvas sākuma 16.aprīlī liecinieka vārdi tiesas zālē izraisīja smieklus, nevis šņukstus vai asaras.

Acīmredzami uztraukusies, Skūglunna turpināja stāstīt, kā tikusi sašauta augšstilbā un pati izvilkusi lodi.

«Draugs teica man, ka esmu sašauta augšstilbā. Es domāju, ka tas ir joks, ka tā nav īsta lode,» sacīja lieciniece.

Lai paglābtos no terorista, viņa un vairāki viņas draugi ieniruši ledainajā ūdenī, kas apņēma mazo sirds formas salu, un viņa atcerējās, kā redzējusi slepkavu, ģērbušos kā policistu, stāvam krastā un kliedzam uz cilvēkiem, kas peldēja prom: «Stāviet! Nāciet atpakaļ!» liecināja Skūglunna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu