Avarējusī «Superjet» nemaz nebija paredzēta šim lidojumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Diennakti pirms «Sukhoi Superjet-100» izmēģinājuma lidojuma gaisa kuģim konstatētas tehniskas ķibeles, tāpēc no Krievijas ātri atsūtīta cita «Superjet-100» lidmašīna, ziņo Krievijas mediji.

Demonstrācijas lidojumos Indonēzijā bija jāpiedalās «Superjet-100» ar borta numuru «95005», taču tehnisku problēmu dēļ 6.maijā Mjanmā to apmainīja pret citu.

Liktenīgo lidojumu veica «Superjet» gaisa kuģis ar borta numuru «95004». Diennakts laikā veikta pārreģistrācija un nokārtota apdrošināšana.

Lidmašīna, kura avarēja kalnos Indonēzijā, ārkārtas izlidošanai uz Mjanmu bija sagatavota vien diennakti iepriekš, savukārt lidmašīna, kura demonstrācijas lidojumus Āzijā veica pirms tam, bija ar tehniskiem defektiem.

Neveiksmīgo lidmašīnu ar borta numuru «95004» bija jāgatavo demonstrācijas lidojumiem.

««Četrinieks» no Maskavas izlidoja uz Mjanmu. Apdrošināšana jau bija nokārtota, visas atļaujas saņemtas. Viss tas tika izdarīts diennakts laikā,» Krievijas medijiem pastāstīja kāds informēts avots.

«Sukhoi» preses dienestā šo faktu apstiprināja, taču iemesli netika nosaukti. Oficiālā versija liecina, ka tas jau bijis iepriekš ieplānots.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā kalnos Indonēzijā avarēja «Sukhoi Superjet-100» lidmašīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu