Krustvārdu mīklu sastādītāju apsūdz Ugo Čavesa brāļa slepkavības plānošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušu venecuēliešu krustvārdu mīklu sastādītāju apsūdz slepena vēstījuma iekodēšanā vienā no mīklām, aicinot nogalināt prezidenta Ugo Čavesa brāli, ziņo britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Pēc tam, kad valsts televīzijā izskanēja ziņas par iespējamo kodēto vēstījumu, Neptali Segovija devās uz pārrunām ar izlūkošanas dienestu, teikts laikrakstā «Ultimas Noticias», kurā strādā arī apsūdzētais vīrietis.

«Līdzīgas ziņas bieži tika izmantotas Otrā pasaules kara laikā,» pagājušonedēļ ēterā sacīja televīzijas personība Peress Pirela.

Segovija noliedza, ka, sastādot krustvārdu mīklu, viņu būtu vadījuši ļauni nodomi.

Sociālists Čavess agrāk apsūdzējis opozīcijas līderus plānos pielietot pret viņu vardarbību pirms oktobrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Neviennozīmīgi vērtētais Pirela, kura vadītajā televīzijas raidījumā bieži uzbrukts Čavesa oponentiem, sacīja, ka krustvārdu mīklu pārbaudījuši vairāki matemātiķi, psihologi un citi speciālisti. Viņi nosprieduši, ka mīkla ir kodēts slepkavības plāns.

Starp krustvārdu mīklas atbildēm bija Čavesa brāļa vārds «Adan», kā arī vārds «asesinen», kas nozīmē «nogalināt», un «rafaga», kas nozīmē vai nu artilērijas uguns uzliesmojumu, vai arī vēja brāzmu.

«Tas ir ziņojums,» norādīja Pirela. «Es runāju patiesības vārdā.»

Laikraksts «Ultimas Noticias» ziņo, ka tā redakcijā ieradušies seši izlūkdienesta darbinieki un pieprasījuši informāciju par Segoviju. Viņš labprātīgi devies uz iestādes ēku.

«Pret mani izturējās ar cieņu. Viņi norakstīja manis teikto un izveidoja no tā kopsavilkumu. Pēc tam viņi aizveda mani mājās,» sacīja Segovija.

«Es ļoti vēlos atspēkot šo apsūdzību,» atklāja vīrietis. «Man nav nekā slēpjama, jo darbs, ko daru jau 17 gadus, ir tikai kulturāls un izglītojošs.»

Opozīcijai simpatizējošais venecuēliešu laikraksts «Tal Cual» izsmēja Čavesa valdību, pirmajā lappusē publicējot krustvārdu mīklu par problēmām valstī.

Atbilde uz jautājumu «ko dara amatpersonas, kad ļaunprātīgi iztērē valsts līdzekļus?» bija «korupcija», savukārt «visbiežāk pārkāptais likums» izrādījās konstitūcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu