Deputātam Krēsliņam VL-TB/LNNK valdes sēdē izsaka aizrādījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputātam Kārlim Krēsliņam (VL-TB/LNNK) pirmdien VL-TB/LNNK valdes sēdē izteikts aizrādījums, bet jautājumu par Krēsliņa izslēgšanu no partijas valde nav skatījusi, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Ieva Līne.

Kā ziņots, biedrība «Demokrātiskie patrioti» nolēma no savām rindām izslēgt Krēsliņu, jo viņš sniedzis intervijas krievu valodā, kā arī iestājies pret Valsts aizsardzības koncepciju. Biedrība aicināja arī VL-TB/LNNK frakciju, kurā Krēsliņš darbojas, izslēgt politiķi.

Pēc šī lēmuma Krēsliņš aģentūrai LETA solīja turpmāk publiski runāt tikai latviešu valodā.

Krēsliņš skaidroja, ka atzīst savu kļūdu - runāšanu krievu valodā -, un par savu rīcību ir sniedzis skaidrojumus Raivim Dzintaram. Krēsliņš sacīja, ka jau ir sācis arī telefonsarunu laikā ar krievu valodā raidošo radiostaciju žurnālistiem runāt latviski.

Jautājumā par Valsts aizsardzības koncepciju deputāts uzskata, ka viņam bija tiesības paust savu viedokli, jo politiķis vairāk nekā 40 gadus ir darbojies aizsardzības sistēmā. Pie tam runa esot bijusi par uzmanības pievēršanu atšķirīgajiem aizsardzības koncepciju apspriešanas modeļiem, kuri darbojas Rietumos un Austrumos. Piemēram, Francijā aizsardzības konvencija vispirms tiek apspriesta 40 semināros, savukārt Krievijā tiek norādīts, ka pat parlaments nav īstā diskusijas vieta šim jautājumam.

Viņš skaidroja, ka atbildīgās Saeimas komisijas sēdes laikā nepalika uz balsošanu par koncepciju divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, komisijas priekšsēdētājs jau bija paziņojis, ka nacionālā apvienība atbalsta šo dokumentu, tāpēc arī neesot vairs bijusi tik liela vajadzība to apliecināt ar balsojumu. Otrkārt, politiķim tobrīd bija jāpamet komisijas sēde.

DP deputātam pārmet arī neierašanos uz biedrības valdes sēdi, kur tika skatīts jautājums par viņa rīcību. Krēsliņš aģentūrai LETA sacīja, ka tajā pašā dienā norisinājās arī VL-TB/LNNK valdes sēde, pēc kuras viņš nacionālās apvienības uzdevumā devās tikties ar vēlētājiem. Līdz ar to viņam neesot bijis laika doties uz DP valdes sēdi.

Kā iepriekš norādīja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars, Krēsliņam bijuši disciplīnas pārkāpumi, viņš par tiem ir atvainojies un solījis tos neatkārtot, tāpēc neesot iemeslu Krēsliņa izslēgšanai no partijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu