«Rimi» atsakās no ĢMO produktu tirdzniecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ņemot vērā sabiedrības pausto nostāju, rūpējoties par iedzīvotāju veselību un apkārtējo vidi, kā arī sekojot ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principiem, «Rimi Latvia» ir atteikusies no ģenētiski modificētu pārtikas produktu tirdzniecības savu veikalu plauktos, portālu «Apollo» informēja Dace Valnere, «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Šobrīd lielāko «Rimi» veikalu sortimentā ir vairāk nekā 40 000 produktu vienību, un arī līdz šim produktu skaits, kas satur ĢMO vai ir ražoti no ĢMO saturošām izejvielām, bijis simbolisks - tie bija vien četri produkti: zivju barība un trīs veidu augu eļļas. Taču turpmāk, izvērtējot par ĢMO produktiem pieejamo informāciju un jautājumus, kas skar vides un patērētāju drošību, «Rimi» no šādiem produktiem nolēmis atteikties pilnībā.

«Mēs esam par zinātnes sasniegumiem un izgudrojumiem, taču vislielākā prioritāte ir mūsu pircējs, kuram vienmēr cenšamies nodrošināt kvalitatīvu un drošu produkciju par izdevīgāko cenu. Tieši tāpēc, izvērtējot pieejamo informāciju par ģenētiski modificēto organismu ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi, esam nolēmuši pilnībā atteikties no ĢMO saturošo produktu iepirkšanas un tirdzniecības. Šī nostādne ir iestrādāta arī uzņēmuma jaunajā kvalitātes, vides un sociālās atbildības politikā,» saka Valdis Turlais, «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs.

Rūpīgi strādājot pie sortimenta paplašināšanas un kvalitātes nodrošināšanas, «Rimi Latvia» jau pēdējo divu gadu laikā ir prasījis ražotājiem norādīt ĢMO klātbūtni viņu produktos. Līdz šim, lai informētu «Rimi» pircējus par produktiem, kas satur ĢMO vai ir ražoti no ĢMO izejvielām, to cenu zīmēs tika iekļautas īpašas norādes.

Lēmumu atteikties no eļļas, kuras ražošanā izmantota ĢMO izejviela, «Rimi» pieņēma jau pagājušā gada nogalē, uzsākot pakāpenisku pāreju no esošās eļļas tirdzniecības un uzsākot jauna produkta ieviešanas procesu, kas veikalu plauktos būs šovasar. Atsaucoties biedrības «Zemes draugi» aicinājumam un iesaistoties akcijā «Paldies par Latviju - brīvu no ĢMO», «Rimi» pieņēma lēmumu pārtraukt iepirkt arī ĢMO saturošo zivju barību un atteikties no tās tirdzniecības nākotnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu