Vīriešu domas par prostitūcijas legalizēšanu Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Gandrīz puse jeb 45,6% vīriešu vēlētos, lai prostitūcija Latvijā būtu legāla, liecina portāla «krusttevs.com» veiktā pētījuma rezultāti.

Gana augsts ir arī to vīriešu skaits, kas savu viedokli vēl nav formulējuši. 34% respondentu atbildējuši, ka par prostitūcijas legalizēšanu vēlas padiskutēt pirms viedokļa formulēšanas, bet 20,4% skaidri zina, ka ir pret šādām likuma izmaiņām, informēja portāla galvenais redaktors Armands Jēgermanis.

Pētījuma dati atklāj, ka tikai 1% vīriešu sekss dzīvē nemaz neinteresē. 76,7% vīriešu regulārai dzimumdzīvei ir ļoti būtiska loma, un 22,3% vīriešu seksam piešķir vidēju svarīgumu. Aptuveni ceturtā daļa jeb 26,2% vīriešu kaut reizi dzīvē ir izmantojuši prostitūtu pakalpojumus. 65% vīriešu prostitūtu pakalpojumus nav izmantojuši.

Par prostitūcijas legalizēšanu Latvijā ir arī seksologs Artūrs Vāvere. Viņš portālam paudis viedokli, ka prostitūcija valsts līmenī pilnībā būtu jālegalizē, attiecīgi veicot šī rūpala reģistrāciju, uzskaiti, medicīniskās pārbaudes un nodrošinot sociālās garantijas.
«Aizliedzot ar prostitūciju nodarboties oficiāli, paveras labāka augsne korupcijai un cilvēku vervēšanai seksa industrijā uz ārzemēm. Aiz tā visa stāv lielas starptautiskas organizācijas, tāpat kā ieroču un narkotiku izplatībā, kas ieinteresētas sponsorēt dažādas sabiedriskās organizācijas savu interešu aizstāvībai. Agrāk runāja, ka Latvija ir vecpuišu ballīšu citadele. Kāpēc gan lai nebūtu, ja šo pakalpojumu var piedāvāt kvalitatīvi? Normālas prostitūtas nav lētas, lēti seksu var dabūt uz Salaspils šosejas, kur neviens sevi cienošs vīrietis to nemeklēs,» pārliecināts Vāvere.

Sekslogs portālam «krusttevs.com» atklājis, ka arī Latvijā ir prostitūtas, kurām reklāma nav vajadzīga - viņām ir gan pastāvīga, maksātspējīga klientūra, gan arī no tā izrietoši pietiekami ieņēmumi.

Savukārt pret prostitūcijas legalizēšanu kā veidu ienākumu palielināšanai valsts kasē ir Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL/TB/LNNK), kurš, sperot savus pirmos soļus politikā, visus pārsteidza ar ziņu, ka pēc būtības dzīvo divsievībā. «Vienīgais iemesls, kādēļ varētu legalizēt prostitūciju Latvijā - lai mazinātu noziedzīgās struktūras. Ķermeņa pārdošana nedrīkst būt atļauta, ja šajā nodarbē saskata tikai ekonomisku izdevīgumu. Ne cilvēkiem šādu darbu vajadzētu strādāt, ne valstij šādi papildināt kasi. Pirms varētu pieņemt šādu lēmumu, jāskatās, kādu mērķu dēļ,» uzskata Parādnieks.

Savukārt kriminologs un politiķis Andrejs Vilks portālam norādījis, ka Latvijā jau šobrīd prostitūcija ir legalizēta. «Tā eksistē un valstiskā līmenī ir legalizēta. Ir ierobežojumi, kas diktē šo jomu - ar seksuālo pakalpojumu sniegšanu nevar nodarboties nepilngadīgie, ar to nevar nodarboties publiskās vietā. Latvijas valsts, kā liberāli demokrātiskā sabiedrībā pienākas, atvērusi durvis visām nelegālām parādībām, tostarp prostitūcijai. Tas ir nodarbes veids, un to vajadzētu arī legalizēt kā nodarbi. Lai cilvēki par prostitūciju maksā nodokļus, un tie cilvēki, kas sniedz šos pakalpojumus, saņem sociālu atbalstu. Bet šādu soli valsts nesper,» uzsvēra Vilks. Viņš pieļauj, ka šādi gar valsts kasi paslīd ap desmit miljonu latu gadā.

Portāls pētījumu veica divas nedēļas interneta vidē - sociālajos tīklos, un tajā piedalījās 603 respondentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu