Vorobjovs/Zicāns beidzot uzvar arī Talsos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Aizvadītajā nedēļas nogalē Talsos tika aizvadīts Čempionu rallijs, kurā uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāža.

Uz starta stājās seši čempioni no piecām dažādām valstīm. Taču arī bez šiem braucējiem bija virkne spēcīgu sportistu. Tas, ka cīņas būs sīvas, apliecināja jau pirmais ātrumposms, kad uzreiz četri sportisti iebrauca pusotras sekundes robežās. Pēc pirmās dienas Vorobjovs/Zicāns bija otrie, Andim Neikšānam tobrīd zaudējot tikai 1,67 sekundes.

Arī otrā diena bija ļoti saspringta, kuras sākumā nedaudz ātrāks bija Neikšāns, kurš pirms pēdējā posma «Vorobjovs Racing» ekipāžu apsteidza par astoņām sekundēm. Daudzi jau uzskatīja, ka uzvaru izcīnīs Andis, taču tā nedomāja Vorobjovs un Zicāns, kuri pēdējā posmā, izliekoties par visiem 110%, ne tikai noķēra Neikšānu, bet arī apsteidza viņu, tādējādi izcīnot uzvaru.

«Visu ralliju braucām ātri – nekas netika atlaists,» iesāk Zicāns. «Pirmajā dienā mašīnai bija nelielas problēmas ar elektroniku – vairākas reizes uz dažām sekundes desmitdaļām izslēdzās dzinējs. Pa nakti mehāniķi pārbaudīja mašīnas elektrosistēmu, taču neko neatrada. Acīmredzot vaina bija kādā kontaktā, jo otrajā dienā problēmu vairs nebija.

«Otrajā dienā turpinājām braukt ātri – brīžiem kaut kur ieguvām, citviet atkal zaudējām. Pārsteigums mums bija par astoto ātrumposmu. Pēc finiša likās, ka nobraucām ļoti labi un ātri, taču beigās Neikšāns mūs tajā posmā apsteidza par piecām sekundēm.»

Guntars atzīst, ka, izejot uz pēdējā ātrumposma starta, ekipāža līdz galam nav ticējusi, ka viņiem izdosies atgūt astoņas sekundes. «Pirms pēdējā posma starta mēs īsti neticējām, ka varam atgūt astoņas sekundes, jo tas šeit pie šādas konkurences ir daudz. Tobrīd galvenā doma bija uzvarēt «Power Stage» ātrumposmā, par ko mēs varētu nopelnīt papildus punktus. Jāsaka, ka šo dopu veicām ideāli, lai arī, protams, bija dažas kutelīgas situācijas, taču nekas tāds, lai priekšlaicīgi finišētu,» turpina Zicāns.

«Kad pēdējā posma finišā uz rezultātu stenda ieraudzījām savu laiku, sapratām, ka mums pietiek, lai būtu pirmie. Prieks bija liels, jo paši līdz galam necerējām uz to. Beigās viss sanāca superīgi,» prieku neslēpj Zicāns.

Jāpiebilst, ka abiem braucējiem startējot kopā šī bija pirmā uzvara Talsu rallijā. Iepriekšējos gados tika nopelnītas gan soda minūtes, gan piedzīvota avārija, gan izšķirošajā ātrumposmā pārsista riepa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu