Štrauss-Kāns no Ņujorkas istabenes cer piedzīt miljonu dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns pirmdien iesniedzis tiesā pretprasību par miljona dolāru (545 000 latu) piedzīšanu no viesnīcas istabenes Nafisatu Dialo, kura apgalvo, ka skandālā ierautais politiķis mēģinājis viņu izvarot, ziņo mediji.

Štrauss-Kāns apsūdz Dialo, ka viņa apzināti un ar nolūku sniegusi nepatiesas ziņas tiesībsargājošām iestādēm, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, otrdien vēsta laikraksts «New York Post».

Bronksas Augstākajā tiesā iesniegtajā pretprasībā apgalvots, ka Dialo ļaunprātīgie un nepatiesie apgalvojumi kaitējuši Štrausa-Kāna reputācijai un profesionālajām iespējām.

Jau ziņots, ka līdz pagājušā gada maijam, kad Štrauss-Kāns tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā, viņam kā sociālistu potenciālajam kandidātam tika prognozēta uzvara Francijas prezidenta vēlēšanās.

Tomēr apsūdzības seksuāla rakstura uzbrukumā un izvarošanas mēģinājumā šīs cerības sagrāva.

«New York Post» vēsta, ka Štrauss-Kāns apsūdz Dialo arī saistībā ar «ļaunprātīgu apsūdzības izvirzīšanu (..), nepamatotu ieslodzījumu, apmelošanu un tīšu emocionālu ciešanu radīšanu».

Pagājušajā gadā Štrausa-Kāna advokātiem izdevās panākt, lai Ņujorkas tiesa atceļa pret viņu klientu uzsākto krimināllietu par seksuāla rakstura uzbrukumu un izvarošanas mēģinājumu, bet šomēnes viņi cieta neveiksmi Dialo civilprasības lietā, nespējot pārliecināt tiesnesi, ka minēto notikumu laikā toreizējam SVF izpilddirektoram bijusi diplomātiskā imunitāte.

Tienesis paziņoja, Štrauss-Kāns diplomātisko imunitāti ir zaudējis, jo no SVF izpilddirektora amata atkāpies pirms civilprasības iesniegšanas.

Jau ziņots, ka Dialo pieprasījusi kompensāciju, taču tās apmērs netiek atklāts.

Štrausam-Kānam izvirzītas apsūdzības arī par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus.

Štrausa-Kāna vārds policijas uzmanības lokā nonāca, izmeklējot prostitūtu kontrabandu pāri Beļģijas robežai, lai tās piedalītos orģijās augstas klases viesnīcās Lillē un Parīzē.

Štrauss-Kāns atzinis, ka piedalījies dažās no šīm ballītēm, bet noliedz, ka būtu zinājis, ka par šo eskortu tiek maksāts.

Maksāt prostitūtai Francijā nav pretlikumīgi, bet peļņas gūšana no prostitūcijas un uzņēmuma līdzekļu izmantošana, lai norēķinātos par seksu, var novest pie apsūdzību izvirzīšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu