Jaunais Rīgas galvenais arhitekts sola rūpēties par velobraucējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības aģentūras «Rīgas pilsētas arhitekta birojs» galvenās prioritātes ir pārmaiņu laikā saglabāt arhitektūras kvalitāti pilsētā, kā arī veicināt vides attīstību, lai to padarītu draudzīgāku alternatīviem pārvietošanās veidiem, uzskata biroja jaunais vadītājs Gvido Princis.

Princis aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmais uzdevums ir aģentūras darbības stratēģijas izstrādāšana. Šajā procesā tiks iesaistīti gan ierēdņi no Rīgas domes, gan arhitekta biroja speciālisti, lai vienotos par aģentūras kompetences palielināšanu un to nostiprinātu attiecīgajās jomās.

«Tas ir pozitīvais, kas mani iedrošināja pretendēt uz šo amatu - diskusijās par biroja nākotni tika panākta kopīga, vienota izpratne, ka aģentūrai ir būtiska loma un tā ir stiprināma,» atzina Princis.

Arhitekta biroja vadītājs norādīja, ka pilsētas attīstības plānošana tāpat kā līdz šim būs Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta kompetence, kamēr aģentūras galvenā misija ir būt par «saistvielu» starp ierēdņiem un nozares speciālistiem.

Princis uzsvēra, ka ekonomisko un sociālo pārmaiņu laikā ir svarīgi pilsētā nezaudēt vecās vērtības un vienlaikus arī noturēt arhitektūras kvalitātes standartus - arhitekta biroja uzdevums šajā procesā būs palīdzēt ar zināšanām un kompetenci.

Aģentūras vadītājs arī uzskata, ka pienācis laiks vidējā termiņā plānot lielākus projektus, kas vērsti uz enerģijas taupīšanu, nevis tikai siltinot namus, bet uzlabojot pilsētvidi. Arhitekta biroja vadītājs norādīja, ka iedzīvotāju pārvietošanās paradumi mainās, un tām līdzi ir jāmainās arī pilsētas telpai, lai tā kļūtu draudzīgāka alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem - velosipēdiem, skrituļslidotājiem, gājējiem un citiem. «Tā ir tendence, ar kuru jārēķinās. Nav tā, ka šajā jomā nekas netiek darīts, bet var darīt labāk,» atzina arhitekta biroja vadītājs.

Kā ziņots, Princis šodien ar domes lēmumu iecelts Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktora amatā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Princis 2001.gadā pabeidzis Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti. Pilsētas attīstības departamentā Princis strādā kopš 2000.gada pavasara, kad sācis darbu kā projektu vadītāja asistents, vēlāk kļuvis par Detālplānu nodaļas vadītāju, bet 2007.gadā - par Pilsētplānošanas pārvaldes vadītāju.

2008.gadā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apcietināja Prinča priekšnieku Pēteri Stranci, Princis tika iecelts par Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītāju. Šajā amatā viņš strādāja līdz 2010.gada nogalei, kad pēkšņi atkāpās, lai departamenta vadību nodotu savam vietniekam, ekonomistam Uldim Jansonam. Princis departamentā turpināja strādāt kā Jansona vietnieks, bet turpmāk būs Rīgas galvenais arhitekts.

Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītāja vieta ir vakanta kopš pagājušā gada 28.februāra, kad beidzās piecus gadus ilgais darba līgums ar arhitektu Jāni Dripi. Kopš tā laika biroja vadītājas pienākumus pilda Regīna Bula. Ne Dripe, ne Bula uz Rīgas galvenā arhitekta amatu nepieteicās, lai šo iespēju dotu jaunajiem profesionāļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu