Biatlonists Piksons jau pēc diviem mēnešiem varēs atsākt treniņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vienam no Latvijas labākajiem biatlonistiem Edgaram Piksonam otrdien sekmīgi veiktas abu roku operācijas un jau pēc diviem mēnešiem viņš varētu atsākt treniņus, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās SEB MTB riteņbraukšanas sacensībās Piksons kritienā guva abu roku apakšdelmu šķembainus lūzumus. Lai gan sākotnējās prognozes nebija pozitīvas, pēc operācijas ārsti palikuši ļoti apmierināti.

«Operācija noslēgusies veiksmīgi. Vēl būs papildus operācijas locītavām, tomēr ārsti prognozē, ka pēc diviem mēnešiem viņš varēs trenēties, bet pēc trim jau būs pilnībā vesels,» pastāstīja Jermolajeva. «Ārsti teica, ka viss varēja būt daudz, daudz sliktāk. Trīs stundas pēc operācijas viņš vakar jau staigāja.»

Kā ziņots, aizvadītajās sacensībās Piksons startēja tautas klasē. Jermolajevai nebija plašākas informācija, kā gadījās kritiens. «Priekšā nokrita cilvēks, un viņš tam pārkrita pāri.»

Tikmēr internetā ievietots video, kur ne pārāk augstā kvalitātē iespējams redzēt biatlonista kritienu.

Piksons par sevi skaļi lika runāt 2011. gada pasaules čempionātā, kur viņš pārsteidzoši izcīnīja astoto vietu desmit kilometru sprintā, tad ieņēma 20. vietu 12,5 kilometru iedzīšanā, bet 20 kilometru sacensībās finišēja 38. pozīcijā. Pēc tam Piksons veica pirmo posmu Latvijas izlasē 4x7,5 kilometru stafetē, savu posmu beidzot sestajā vietā, bet 15 kilometru distancē ar masu startu Piksons ieņēma 21. pozīciju.

Pagājušajā sezonā Piksons tik veiksmīgi vairs nestartēja un Pasaules kausa kopvērtējumā palika bez punktiem. Pavasarī Piksons zaudēja vietu LOV A sastāvā un pirms 2012./2013. gada ziemas sezonas tika iekļauts B sastāvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu