Vēstures nakts Rīgas zoodārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Zooloģiskais dārzs dzīvo 100 gada jubilejas noskaņās. Saistībā ar gaidāmo jubileju 2012. gada 14. oktobrī turpinās simtgadei veltītu pasākumu sērija.

Par godu Rīgas zoodārza simtgadei – «Vēstures nakts Rīgas Zoodārzā »

Sestdien, 19. maija vakara stundās, zoodārzā notiks vēsturei veltīts pasākums «Vēstures nakts Rīgas Zoodārzā». Šajā vakarā ikvienam dārza apmeklētājam tiks dota iespēja ielūkoties un ieklausīties senos nostāstos, atklāt ko jaunu un pārsteidzošu.

• Zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst. 22.00; bet pastaigāties būs iespējams līdz plkst. 23.30.
• Iekštelpu ekspozīcijas būs atvērtas līdz plkst.23.00.
• Ieejas biļetes cena no plkst. 18.00 līdz 22.00 maksās tikai 1,00 Ls.

Iepazīsti zooloģiskā dārza vēsturi – piedalies ekskursijās!

Pasākuma ietvaros norisināsies vairākas bezmaksas ekskursijas «Vēsturiskās vietas Rīgas Zooloģiskajā dārzā». To laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt gan vēsturiskās vietas, gan uzzināt interesantus nostāstus un atgadījumus iz zoodārza dzīves.

Interesentus un klausīties gribētājus aicinām pulcēties pie Flamingu aploka (netālu no zoodārza galvenās ieejas) 19. maija vakara stundās plkst. 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00.

Apmeklētājiem būs iespēja saņemt zooloģiskā dārza kasēs plānu un iepazīties ar vēsturisko maršrutu arī patstāvīgi.

Izstāde «Osteo stāsti Zoodārzā»

19. maijā plkst. 16.00 vecajā Ziloņu mājā notiks izstādes «Osteo stāsti Zoodārzā» atklāšana. Interesantā skeletu izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti Osteoloģijas muzeju un LU Bioloģijas fakultātes Zooloģijas muzeju. Lielāko daļu skeletu gatavojuši LLU Veterinārmedicīnas fakultātes studenti. Bijušie dārza iemītnieki ir atgriezušies, lai dzīvotu otru dzīvi. Apmeklētājiem, jo īpaši skolēniem un studentiem nu dota iespēja pētīt un izzināt dzīvnieku uzbūves līdzības un atšķirības.

19. maijā no 18.00 līdz 23.00 Ziloņu mājā notiks bezmaksas ekskursijas - izstādes eksponātu noslēpumus atklāt un izprast palīdzēs zooloģiskā dārza darbinieki.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu