«1188» mājas lapā – visaptverošs Muzeju nakts ceļvedis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Tuvojoties ikgadējai Muzeju naktij, Uzziņu dienests «1188» ir izveidojis jaunu uzziņu sadaļu un interaktīvo karti «1188.lv» mājas lapā – Muzeju nakts ceļvedi, kurā apkopota visplašākā informācija par Muzeju nakts koncertiem un pasākumiem, kas 19.maijā notiks visā Latvijā. 

Eiropas muzeju akcijā Muzeju nakts 19.maijā plāno piedalīties aptuveni 120 Latvijas muzeji, kas ir vairāk nekā pagājušajā gadā. Savas durvis apmeklētājiem, tāpat kā iepriekšējos gadus, vērs arī teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas, kultūrvēsturiskas ēkas. Šogad pirmo reizi akcijā piedalīsies arī Ministru kabinets, Valmieras teātris, Rīgas Mateja baznīca, Latvijas Nacionālais arhīvs, Francijas institūts Latvijā, Kalnciema kvartāls, u.c.

Uzziņu dienesta «1188» Muzeju nakts ceļvedī būs iespēja ērti un uzskatāmi uzzināt, kuri muzeji kādos novados piedalās Muzeju naktī, kādas izklaides programmas tie apmeklētājiem piedāvā un kāds būs muzeju darba laiks. Muzeju naktī piedalīsies 71 muzejs Rīgā, 7 muzeji Rīgas apkārtnē, 42 muzeji Vidzemē, 14 muzeji Zemgalē, 17 muzeji Latgalē un 32 muzeji Kurzemē. Virtuāli ar muzejiem var iepazīties un izplānot apskates maršrutu Uzziņu dienesta 1188 mājas lapā - «1188.lv/karte/2012/Muzeju-Nakts».

Visiem tiem, kas izmanto planšetdatorus, viedtālruņus un citas mobilās iekārtas, Uzziņu dienests 1188 ir izstrādājis Muzeju nakts ceļveža mobilo versiju - «m.1188.lv/muzejunakts», kas ļaus izvēlēties tuvāk esošo pasākuma vietu un uzzināt, kādu izklaides programmu tā piedāvā. 

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara (plkst. 19:00) līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos ir bez maksas.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu