Puķu dobē pie Ministru kabineta ēkas šogad augs kāposti, bietes un pupas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lai simbolizētu pilsētnieku un politiķu solidaritāti ar lauksaimniekiem viņu nozīmīgajā cīņā par vienlīdzīgiem tiešmaksājumiem, nākamnedēļ pie Ministru kabineta esošajā puķu dobē lauksaimnieku organizāciju pārstāvji stādīs dažādus dārzeņus, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Augļkopju biedrības vadītāja Māra Rudzāte.

Sadarbojoties Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijai, biedrībai «Zemnieku saeima» un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomei, dobē pie Ministru kabineta tradicionālo ziedu apstādījumu vietā tiks stādīti dekoratīvi dārzeņi, līdz ar to līdzās kliņģerītēm, samtenēm un kresēm šovasar dobē augs arī dekoratīvie kāposti, bietes, lapu salāti, pupas un garšvielas.

Dārzeņu stādus nodrošinās kooperatīvs «Mūsmāju dārzeņi», zemes sagatavošanu - Slieku audzētāju asociācija, savukārt ainavu dārzniece būs Baiba Rudzāte.

Kā norādīja zemnieku organizāciju pārstāvji, lai gan atbildīgās amatpersonas lauksaimnieku intereses Eiropā ir definējušas par prioritāti, tomēr arī zemnieki paši ir nolēmuši iesaistīties savu interešu aizstāvībā. Viens no kampaņas mērķiem ir iesaistīt iespējami plašāku cilvēku loku, apvienojot pilsētniekus un lauciniekus.

Pasākums, kura laikā notiks dārzeņu stādīšana, plānots otrdien, 22.maijā, plkst.11. Tajā piedalīsies zemkopības ministre Laimdota Straujuma, valdības ministri, Valsts kancelejas darbinieki, lauksaimnieku organizāciju pārstāvji.

Kā ziņots, Latvijas prasība Briselei ir objektīvi tiešie maksājumi visiem Eiropas Savienības (ES) lauksaimniekiem, nosakot, ka minimālais maksājumu līmenis ir vismaz aptuveni 80% apmērā no ES vidējā maksājuma, kas ir jāsaņem ikvienai ES dalībvalstij, sākot jau ar 2014.gadu.

Tikmēr tiešmaksājumi Latvijas zemniekiem patlaban ir viszemākajā līmenī ES, nepārsniedzot 63 latus par hektāru, kamēr vidējais ES rādītājs ir 266 eiro jeb 186 lati par hektāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu