LGS pēc reorganizācijas var atbrīvoties jaunas vadošo darbinieku vakances

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

VAS «Latvijas Gaisa satiksme» (LGS), lai uzlabotu uzņēmuma darbu, ir sākta reorganizācija, kura beigsies jūnijā, kad arī būs zināmas iespējamās vakances, uz kurām varētu kandidēt arī iespējamie pretendenti, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Kā ziņots, jau šovasar darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) plāno pamest ilggadējais biroja priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, raksta portāls «pietiek.com».

Vilks pametīšot darbu birojā, lai ieņemtu labāk apmaksātu un «mierīgāku» posteni VAS «Latvijas Gaisa satiksme», ziņo portāls.

Tauriņš savukārt skaidroja, ka pagaidām Juridiskās daļas vadītāja vieta nav vakanta, taču, ja iesāktās reorganizācijas rezultātā tiks izveidotas jaunas vakances, «Vilka kungs var pieteikties un viņa kandidatūru ļoti nopietni izskatīsim un vērtēsim».

Viņš arī uzsvēra, ka reorganizācijas beigu termiņš ir noteikts jūnijā.

Vilks KNAB strādā kopš 2003.gada, kad kļuva par biroja Valsts amatpersonu interešu konfliktu nodaļas vadītāju, pēc tam par KNAB priekšnieka vietnieku izglītības jautājumos, bet 2004.gadā viņš kļuva par biroja priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos.

Pagaidām nav zināms, kādi ir patiesie iemesli Vilka nomaiņai, taču, visticamāk, publiski tie tiks saistīti ar mazāk profesionāliem, bet vairāk materiāliem apsvērumiem - viņa paša vēlmi ieņemt «mierīgāku» un arī labāk apmaksātu darbu, raksta «pietiek.com».

Pamats šādai versijai ir: kopš «treknajiem gadiem» būtiski sarukuši Vilka ienākumi KNAB. Ja 2007.gadā viņš atalgojumā birojā saņēma gandrīz 30 000 latu, tad pērn saskaņā ar viņa amatpersonas deklarāciju - par aptuveni 10 000 latu mazāk.

Valsts ieņēmumu dienesta informācija liecina, ka, piemēram, LGS valdes loceklis Elmārs Švēde pērn LGS saņēmis 28 663 latu atalgojumu, bet cits valdes loceklis Artis Birkmanis - 27 254 latus.

Kā Vilka jaunais postenis tiek nosaukta «Latvijas Gaisa satiksmes» Juridiskās daļas vadītāja vieta, kas tiešām ir būtiski labāk apmaksāta un arī «mierīgāka».

Ne KNAB preses pārstāvis, ne pats Vilks pagaidām nav vēlējies komentēt šīs ziņas. Arī aģentūrai LETA sazināties ar Vilku līdz šim nav izdevies.

«Latvijas Gaisa satiksmes» galvenais uzdevums ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas lidojumu informācijas rajonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu