Tamane iekļuvusi WNBA komandas Fīniksas «Mercury» pamatsastāvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latviešu basketboliste  Zane Tamane spējusi iekļūt Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas «Mercury» pamatsastāvā, līdz ar to viņa nevarēs pievienoties Latvijas valstsvienībai, kas pašlaik gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Iepriekš Tamane līgumu ar divkārtējo WNBA čempionvienību bija noslēgusi uz treniņnometnes laiku. Tajā latvietei izdevās pierādīt savu lietderību un viņa izcīnīja vietu «Mercury» pamatsastāvā.

Jaunās sezonas pirmo spēli «Mercury» basketbolistes aizvadīs svētdien, kad izbraukumā spēkosies ar pagājušās sezonas WNBA čempionvienību Minesotas «Lynx».

Kā ziņots, 2006. gadā Tamane kļuva par pirmo latvieti, kas spēlējusi WNBA, kad pēc augstskolas absolvēšanas aizvadīja 16 spēles Vašingtonas «Mystics» sastāvā, bet turpmākajos gados centra spēlētāja vasaras allaž veltījusi Latvijas izlasei.

Aizvadītajā sezonā Tamane Stambulas «Fenerbahce» komandas sastāvā kopā ar Elīnu Babkinu kļuva par Turcijas čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu