Francijas ministrs: Ir vajadzīga «citāda Eiropa»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunais Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss ceturtdien sacīja, ka viņa prioritārais uzdevums būs risināt Eiropas parādu krīzes problēmas. Viņš arī pauda pārliecību, ka ir vajadzīga «citāda Eiropa».

«Prioritāte ir šīs Eiropas krīzes atšķetināšana, vienlaikus panākot progresu vissteidzamākajos jautājumos,» ziņu kanālam BFMTV apliecināja jaunais ministrs.

Fabiuss - bijušais premjerministrs, kurš bija viens no redzamākajiem Eiropas konstitūcijas pretiniekiem 2005.gada referenduma kampaņā, - tagad uzstāj, ka viņš ir pārliecināts eiropietis.

«Es esmu dziļi eiropeisks, bet mums ir vajadzīga citāda Eiropa, Eiropa, kas ir daudz vairāk koncentrējusies uz darbavietām,» norādīja ministrs.

Plašāka sabiedrība ar prezidenta Fransuā Olanda jauno valdību tika iepazīstināta trešdien vakarā. Jaunais ministru kabinets uz savu pirmo sēdi sanāk ceturtdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu