Vilks atzīst, ka plāno pamest darbu KNAB

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šobrīd situācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir vērtējama kā ļoti pozitīva un stabila gan iekšēji, gan ārēji, tādēļ atkal esmu pievērsies domai par darba maiņu, aģentūrai LETA atzina KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks.

Vilka apliecināja, ka par pārmaiņām domājis jau agrāk un tam pamatā ir profesionāli apsvērumi. Proti, gandrīz 20 gadi valsts pārvaldē, gandrīz desmit gadi KNAB un gandrīz 12 vienā jomā ir pietiekami, lai sāktu domāt par pārmaiņām, uzskata Vilks. Šīs domas gan izjaukušas visas iepriekšējās peripetijas ar biroja vadību, tostarp toreizējā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova (V) atbrīvošana no amata.

«Laikā, kamēr KNAB vadīja Vilnītis, uzskatīju, ka aiziešana no KNAB nebūtu pareiza attiecībā pret darbu un kolēģiem. Šobrīd situācija ir vērtējama kā ļoti pozitīva un stabila gan iekšēji, gan ārēji, tādēļ atkal esmu pievērsies domai par darba maiņu,» apstiprina Vilks.

Vaicāts par viņa iespējamo nākamo darba vietu - VAS «Latvijas Gaisa satiksme» (LGS), Vilks saka, ka par to vēl spriest ir pāragri. «Man nav tādu apstākļu, kuru dēļ būtu steidzami maināma darba vieta. Turklāt, kā jau ir norādījusi LGS vadība, pie viņiem norit reorganizācija, līdz ar ko pāriešana strādāt tieši uz šo uzņēmumu ir neskaidra. Turklāt šī nav vienīgā vieta, kur strādāt,» atzīst Vilks.

Vilks noliedz, ka darba vietas maiņa būtu saistīta ar vēlmi labāk nopelnīt. KNAB amatpersona uzskata, ka pašlaik salīdzinoši ar citiem amatiem valsts pārvaldē viņam ir ļoti labs atalgojums. Tas gan esot piedzīvojis kritumu, tāpat kā pārējiem valsts pārvaldē strādājošajiem, un tas ir noticis jau sen.

Tāpat viņš nepiekrīt iepriekš medijos paustajām ziņām, ka Vilks meklējot «mierīgāku posteni», jo savu pašreizējo amatu neuzskata par «nemierīgu», vēl jo vairāk pēc KNAB vadības nomaiņas, jo pašreiz ir vērojama ļoti laba sadarbība starp biroja vadību un pārējām biroja amatpersonām, sacīja Vilks.

Vilks KNAB strādā kopš 2003.gada, kad kļuva par biroja Valsts amatpersonu interešu konfliktu nodaļas vadītāju, pēc tam par KNAB priekšnieka vietnieku izglītības jautājumos, bet 2004.gadā viņš kļuva par biroja priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos.

LGS galvenais uzdevums ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas lidojumu informācijas rajonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu