Naftas cena sasniedz zemāko līmeni kopš janvāra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Brent» jēlnaftas cena ceturtdien nokritusies līdz gandrīz četros mēnešos zemākajam līmenim, bet naftas cena Ņujorkas biržā nostabilizējusies pēc iepriekšējā dienā sasniegtā sešu mēnešu zemākā punkta.

«Brent» jēlnaftas cena jūnija piegādēm trešdien Āzijas biržā uz brīdi samazinājusies līdz 109,01 dolāram (60,28 latiem) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 26.janvāra.

Tirdzniecības sesijai turpinoties, naftas cena veidoja 109,34 dolārus (60,46 latus) par barelu, kas ir par 0,41 dolāru zemāk nekā biržas slēgšanas brīdī trešdien.

Kritums galvenokārt tiek skaidrots ar satraukumu par situāciju Grieķijā, kur gaidāmas jaunas ārkārtas vēlēšanas.

Ceturtdien Grieķijā iecelta pagaidu valdība, kurai jāsagatavo jūnijā paredzētās ārkārtas vēlēšanas, jo 6.maijā ievēlētais parlaments tā arī nav spējis vienoties par kabineta izveidi.

Grieķijas politiskā nestabilitāte izraisījusi starptautisko aizdevēju - Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda - satraukumu, jo tiek aizkavētas strukturālās reformas, kuras Atēnas apņēmās īstenot pret aizdevumu, kas ļāva valstij izvairīties no maksātnespējas.

Tikmēr ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena palielinājusies par 0,02 dolāriem - līdz 92,83 dolāriem (51,33 latiem) par barelu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu