No Japānas zoodārza izbēgušais pingvīns apmuļķojis krasta apsardzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Martā no Tokijas zooloģiskā dārza izbēgušais Humbolta pingvīns ir sveiks un vesels un veikli izvairījies no labi ekipētās Japānas krasta apsardzes mēģinājuma to notvert, ceturtdien paziņoja Tokijas Jūras parka pārstāvis Takasi Sugino.

Līdz šim zooloģiskais dārzs saņēmis jau 30 ziņojumus, ka 60 centimetrus garais putns redzēts dzīvs un vesels.

Sevišķi daudz par bēguļojošo pingvīnu ziņots pēdējā laikā, arī šodien, aģentūrai AFP norādīja Sugino.

Gadu vecais putns, kuram piestiprināts identifikācijas gredzens, redzēts peldamies dažādās vietās Tokijas līcī, lielākoties zooloģiskā dārza apkaimē, viņš piebilda.

«Dzīvnieku ir grūti sagūstīt, ja vien mēs nesavāksim vairāk informācijas un nesašaurināsim tā kustības zonu,» norādīja Sugino.

«Tas kustas ātri kā zivs un to nevar sagūstīt ar tīklu no laivas. Viena ideja ir sagūstīt to, kamēr tas atrodas uz zemes,» viņš piebilda.

Kā atklājies ceturtdien, pingvīnam pat izdevies izbēgt no krasta apsardzes.

7.maijā divas krasta apsardzes laivas ar desmit virsniekiem sekojušas pingvīnam aptuveni stundu, līdz tas nozudis skatienam deviņus kilometrus no parka.

Krasta apsardzes Tokijas biroja preses pārstāvis skaidroja, ka viņi turpinājuši putnu novērot, prātojot, kā to sagūstīt, bet pingvīns pazudis pirms ieradušies cilvēki no Jūras parka.

Zooloģiskajā dārzā pingvīns dzīvoja aplokā kopā ar 134 citiem Humbolta pingvīniem. Parka darbinieki uzskata, ka putnam izdevās izbēgt, kaut kādā veidā pārrāpjoties pāri mūra sienai, kas ir divas reizes augstāka par viņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu