Par pārkāpumiem «Radio Naba» NEPLP izsaka mutisku aizrādījumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par pārkāpumiem «Radio Naba» 20.marta raidījumā «Tēvijas laikmets» izteikusi mutisku aizrādījumu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja padomes pārstāve Sanita Blomniece.

Radio programmā tika konstatēti Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta ceturtās daļas pārkāpumi. Šis pants paredz elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem nodrošināt faktu un notikumu atspoguļošanu godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstību vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem.

Jau ziņots, ka Izraēlas vēstniece Latvijā Hāgita Ben Jakova NEPLP vadītājam Aināram Dimantam bija nosūtījusi vēstuli, sūdzoties par iespējamu propagandu pret ebrejiem un musinošo terminoloģiju, kas tikusi lietota raidījumā «Tēvijas laikmets».

NEPLP ņēma vērā Latvijas Radio informāciju par izdarītajiem secinājumiem un veiktajiem pasākumiem pēc administratīvā pārkāpuma lietas ierosināšanas, tostarp Latvijas Radio Mācību centra organizēto šī raidījuma analīzi, kurā tika iesaistīti mediju eksperti Sandra Veinberga un Anda Rožukalne un vēsturnieks Edvīns Šnore, un šajā analīzē gūtās atziņas, kā arī raidījuma «Tēvijas laikmets» apturēšanu un plānoto pilnveidošanu, kas ietver jaunu vadītāju izvēli.

Pēc mēneša, uzklausot Latvijas Radio priekšlikumus, NEPLP turpinās darbu pie «Radio Naba» pārraudzības jautājuma, kā arī programmas attīstības un koncepcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu