Muzeju naktī Latvijas Leļļu teātra apmeklētājus gaida «Lielais ķēriens»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

19. maija vakarā no plkst. 19:00 līdz 24:00 ikvienu Muzeju nakts viesi, kas apmeklēs Latvijas Leļļu teātri, gaida lielais ķēriens: visas biļetes uz jebkuru no Leļļu teātra izrādēm, kas repertuārā iekļautas līdz sezonas beigām, būs nopērkamas par vienu cenu – tikai 5 latiem!

Turklāt biļetes varēs nopirkt ne tikai Leļļu teātra kasē, bet visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, kā arī internetā. Tādējādi tiks turpināta pērn aizsāktā tradīcija, kas skatītājos raisīja nedalītu sajūsmu.

Jau ziņots, ka pēc pērn piedzīvotās lieliskās debijas Muzeju naktī, 19. maija vakarā Latvijas Leļļu teātris atkal durvis vērs ikvienam, kuru urda ziņkāre, kā ir dzīvot, domāt, smieties un raudāt kopā ar lellēm... Par šī gada moto izvēloties krietni ambiciozo frāzi «Mums jūra līdz ceļiem», lelles šajā vakarā pierādīs, ka var visu – pat vairāk, nekā mēs, cilvēki!

«Pagājušajā gadā tā bija mūsu lielā uzdrīkstēšanās – ar plašu programmu un nelielu adrenalīna devu: vai patiešām izdosies?  Rezultāts bija iepriecinošs: atnāca gandrīz divarpus tūkstoši apmeklētāju, turklāt daudzi no viņiem Leļļu teātri no iekšpuses ieraudzīja pirmoreiz, tāpēc Muzeju nakts viņiem sniedza neticami daudz atklājumu. Ar labiem vārdiem neskopojās arī prese, tāpēc šogad ceram, ka apmeklētāju būs vēl vairāk,» atklāj Latvijas Leļļu teātra projektu vadītāja Olita Liepiņa.
 
Ikviens Muzeju nakts apmeklētājs varēs uzzināt, ko nozīmē jēdziens «melnais kabinets» un iepazīt leļļu daudzveidību: būs redzamas gan marionetes, gan partera lelles. Baseinā peldēsies Zelta zivtiņa, kā jau īstenā jūras valstībā par kārtību rūpēsies Neptūns, bet skudriņām pāri kauliem liks skriet Leļļu teātra Spoks!

Ja teātra ēka sākas ar garderobi, tad izrāde – ar leļļu darbnīcām. Tāpēc šajā naktī darbnīcas un garderobe būs kļuvušas par vienu veselu...

19. maija vakaru ļoti gaida arī lelles, kas it kā neatbilst jūras tematikai, bet tik ļoti vēlas piedalīties Muzeju naktī, ka nevarēs noturēties, nepagozējoties sabiedrībā. Kompānijā ar aktieriem Miķeli Žideļūnu, Valdi Vanagu, Artūru Putniņu, Daumantu Švampi, Olgu Larinu un Nikolaju Šestaku tās dzers tēju kafejnīcā, koķetēs ar apmeklētājiem un pierādīs, ka arī viņas ir Muzeju nakts cienīgas.

Par aizraujošiem Leļļu teātra vēstures stāstiem parūpēsies ilggadīgie Leļļu teātra darbinieki Ļevs Birmanis un Gunta Lipora.

Savukārt Muzeju nakts programmu plkst. 23:30 noslēgs grupas «7 dēli» koncerts uz teātra balkona, kas, tāpat kā pērn, pieliks skaistu punktu Muzeju naktij. Grupa, kurā četri no septiņiem dalībniekiem strādā Leļļu teātrī, ir īsts muzikāls ieguvums, jo kuplina gan Leļļu teātra publiskos, gan iekšējos pasākumus.

 
Latvijas Leļļu teātra Muzeju nakts programma 19. maijā

No plkst. 19:00 - 23:30
• Teātra garderobē - «Teātris sākas ar garderobi»
• Teātra foajē - «Marionešu romantika», «Neptūns tuvplānā», «Zelta zivtiņas vēlēšanās»
• Muzejā - «Latvijas Leļļu teātra vēstures dzīlēs»
No plkst. 19:15 līdz 23:15, ik pēc 30 minūtēm
• Mazajā zālē - aktieru un leļļu paraugdemonstrējumi «Tortilla melnajā kabinetā»
Plkst. 19.30; 20.30; 21.30; 22.30 un 23.00
• Lielajā zālē - «Dzīres jūras dzelmē (daivings)»
Plkst. 23:30
• Uz teātra balkona uzstājas grupa «7 dēli»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu