Tiesa noraidījusi Makovska prasības par necilvēcīgiem apstākļiem cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rēzeknes administratīvā rajona tiesa atzinusi cietuma administrācijas rīcību par tiesisku un noraidījusi abas Daugavpils cietumā ieslodzītā Igora Makovska prasības pret Ieslodzījuma vietu pārvaldi par necilvēcīgiem apstākļiem cietumā, aģentūru LETA informēja tiesā.

Šajās lietās Makovskis vēlējies piedzīt no Ieslodzījuma vietu pārvaldes 1000 latu un 5000 latu kompensācijas.

Jau ziņots, ka Rēzeknes administratīvā rajona tiesa ekspertīžu veikšanai līdz 23.augustam atlikusi vēl vienu Makovska prasības skatīšanu - par 1000 latu kompensācijas piedziņu no Ieslodzījuma vietu pārvaldes par cietuma kamerā mītošām blaktīm.

Civilprasībai par blaktīm pievienots arī sanitārā dienesta slēdziens, kurā konstatēta šo kukaiņu esamība kamerā.

Ekspertīžu veikšanai līdz 23.augustam tiesa atlikusi arī abu Makovska prasību skatīšanu par 500 un 1000 latu kompensācijas piedziņu no Ieslodzījuma vietu pārvaldes saistībā ar nepareizu uzturu ieslodzījuma vietā.

Prasībā norādīts, ka Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā olu vietā ieslodzītajiem dod sauso pienu, kaut arī normatīvie akti olas ļauj aizvietot tikai ar olu pulveri, nevis ar piena pulveri.

Ieslodzītais nav apmierināts arī ar ēdiena sadales procesu, kurā netiek mērīts katram ieslodzītajam izsniegtais gaļas daudzums. Katram ieslodzītajam ēdināšanas reizē pienākas 80 grami gaļas, taču cietuma darbinieks gaļu izdala ar smeļamo kausu, «kā kuram pagadās».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu