Ronis: Jāizmanto visas iespējas, lai valsts tiktu pie jauniem vilcieniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāizmanto visas iespējas, lai valsts tiktu pie jauniem vilcieniem, kā arī varētu attīstīt vietējo ražošanu un radīt jaunas darba vietas, norādīja satiksmes ministrs Aivis Ronis, šodien Rīgā tiekoties ar Spānijas uzņēmuma «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A.» (CAF) vadību.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv.» informēja Satiksmes ministrijā (SM), tikšanās dalībnieki pauda kopīgu viedokli, ka projekts ir nozīmīgs Latvijas dzelzceļa pasažieru transporta modernizācijā, jo paredz jaunu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu piegādi «Pasažieru vilcienam» (PV). Turklāt būtiski, ka šo vilcienu daļēja izgatavošanā notiks Latvijā.

Ronis spāņu uzņēmuma pārstāvjus informēja, ka, ņemot vērā Finanšu ministrijas (SM) izteiktās bažas un publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamām Eiropas Savienības (ES) maksājumu korekcijām, viņš uzdevis SM un PV pārstāvjiem, pieaicinot arī FM, tikties ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem, lai vienotos par turpmākajām darbībām ritošā sastāva modernizācijas iepirkuma finansēšanā un rīcībā saistībā ar noslēgto līgumu.

CAF pārstāvji ieradušies Rīgā, lai tiktos ar Latvijas amatpersonām.

Kā ziņots, EK brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot PV un CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, tai var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums. Kā apgalvo FM, tas esot teikts EK nosūtītajā vēstulē FM.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljoni latu, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu