Repše: Krīze pavisam noteikti ir pārvarēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais premjers un finanšu ministrs Eirnars Repše (V) ir pilnīgi pārliecināts – krīze Latvijā ir pārvarēta.

Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Repše norādīja, ka viņu apmierina valdības paveiktais un tas, ka valdība ir stabila, taču ir lietas, kas vēl nav izdarītas.

«Acīmredzami krīze ir pārvarēta. Taču ir jādomā par attīstību. Apmierina, ka valdība ir stabila, taču neizdarītu lietu ir ļoti daudz. Te var runāt par veselības aprūpes reformu. Tāpat jādomā par to, kā radīt konkurētspējīgus uzņēmumus,» sacīja politiķis.

Arī par izglītības ministra Roberta Ķīļa reformām viņš izteicās atzinīgi, taču vienlaikus viņš uzsvēra, ka dažas viņa idejas nav atbalstāmas. «Piemēram, ideja par mācību gada pagarināšanu ir neatbalstāma,» pauda viņš.

Runājot par nodokļu samazināšanu, Repše sacīja, ka tas «nenoliedzami ir solis pareizā virzienā». «Tas ir labi aprēķināts solis,» minēja viņš.

Tāpat Repše atzina, ka patlaban Latvija ir piemērs visā pasaulē. «Latvija ir paraugs visā pasaulē. Kad es stājos finanšu ministra amatā, par Latviju runāja, ka tā ir nožēlojama nelaimes čupiņa. Tagad Latvija ir piemērs visiem,» – tā politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu