Butauts: Gaidījām, kad cepta vista pati lidos mutē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

«VEF Rīga» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē ļoti slikti nospēlēja aizsardzībā, kas bija galvenais iemesls zaudējumam, uzskata «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā mačā «VEF Rīga» piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar 90:97 (17:20, 14:22, 24:34, 35:21). Sērijā līdz četrām uzvarām «VEF Rīga» saglabāja vadību ar 3-1, bet nākamais mačs risināsies svētdien Rīgā.

«Jāapsveic sāncenši, kas aizvadīja lielisku spēli un trīs ceturtdaļas pilnībā dominēja laukumā. Viņi laikam vairāk gribēja uzvarēt, nekā mēs,» Butauta izteikumus pēc mača citē «Ventspils» mājaslapa internetā. «Ļoti slikti spēlējām aizsardzībā un arī uzbrukumā nevarējām atrast veiksmes atslēgu, jo sāncenši ļoti labi darbojās aizsardzībā. Tā bija ļoti agresīva, bet mani puiši tam īsti nebija gatavi. Komanda savācās, kad jau bija par vēlu. Gaidīja, ka būs vieglāk.»

«Ziniet, lietuviešiem ir tāds teiciens, ka cilvēks gaida, ka cepta vista tev pati lidos mutē, un mēs laikam gaidījām to pašu. Šādās sērijās nekas nenāk viegli. Protams, šādi mači var ietekmēt sērijas tālāko gaitu,» piebilda Butauts.

«VEF Rīga» aizsargs Kērtiss Miledžs uzsvēra, ka «VEF Rīga» sērijā joprojām ir vadībā, tāpēc nekas traks nav noticis. «Tā bija laba spēle. «Ventspils» no mača sākuma spēlēja agresīvi un cieši, bet mēs to sākām darīt pārāk vēlu. Tomēr sērijā esam vadībā ar 3-1 un viens zaudējums neko nenozīmē. Mēs zinām savas kļūdas, bet nedomāju, ka kāds jau ir nolēmis, ka čempionu tituls jau ir izcīnīts. Gatavosimies sērijas piektajai spēlei, lai Rīgā būtu atkal gatavi kārtīgai cīņai.»

Tikmēr «ventspilnieku» treneris Gundars Vētra pateicās komandas spēlētājiem, ka viņi saglabājuši cīņassparu un turpina cīnīties par uzvarām.

«Ja tā turpināsim, var izdoties uzvarēt vēl kādu spēli. «VEF Rīga» gan mūs izsita no līdzsvara ar lietu, kam meistarīgiem spēlētajiem nevajadzētu kļūt par nopietnu problēmu. Viņi sāka mesties pa diviem mums virsū jebkurā situācijā un provokatoriski centās atņemt bumbu, kas vairākas reizes izdevās. Tad arī «VEF Rīga» sāka nākt punkti un tas nedaudz sanervozēja maču, bet kopumā bija laba spēle,» uzskata Vētra.

Vētra atzina, ka komanda finālsērijas ceturtajā spēlē cīnījusies arī ar domu par savu grozu tīkliņa nosargāšanu. «Šodien [ceturtdien] mūsu devīze bija, ka vēlamies nosargāt savu tīkliņu un savu karogu. Būtu muļķīgi, ja zālē, kurā mēs veselu sezonu esam spēlējuši un smagi trenējušies, tā viegli ļautu «VEF Rīga» nosvinēt čempionu titulu. Tādas tradicionālas motivācijas varbūt vairs īsti nestrādā, tāpēc jāizdomā citādākas lietas.»

«Nospēlējām kā komanda un cits citam palīdzējām, kas ļāva visu paveikt tā, lai izcīnītu uzvaru,» pēc mača izteicās «Ventspils» komandas kapteinis Artūrs Strēlnieks. «Nospēlējām trīs labas ceturtdaļas, bet pēdējā, kad jau bija liels pārsvars, sākām darboties pasīvāk, neuzmanīgāk, un pretinieks pietuvojās. Tādas bažas, ka uzvara varētu izslīdēt no rokām, nebija nevienā brīdī. Ticēju komandas biedriem, ticējām cits citam, un tas palīdzēja uzvarēt. Tā arī turpināsim cīnīties nākamajos mačos. Par uzvaru visā sērijā.»

Līdz šim vēl nevienai komandai LBL finālsērijā nav izdevies atspēlēties no sev nelabvēlīgā rezultāta 0-3. Zīmīgi, ka iepriekšējās trijās sezonās LBL finālsērija ilgusi septiņus mačus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu