EP prezidents brīdina par Grieķijas eirozonas pamešanas sekām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs piektdien brīdināja par Grieķijas izstāšanos no eirozonas, uzsverot, ka valsts ekonomika sabruktu dažu dienu laikā, ja tā atteiktos no Eiropas vienotās valūtas.

«Liela daļa cilvēku uzskata, ka tās būtu negatīva cikla beigas, taču es domāju, ka tas būtu pat vēl negatīvāka cikla sākums,» norādīja Šulcs, atrodoties Atēnās, kur viņš gatavojas tikties ar Grieķijas prezidentu Karolu Papuliju.

Bažas par iespējamu Grieķijas izstāšanos no eirozonas saasinājušās pēc 6.maijā notikušajām pirmstermiņa vēlēšanām, kurās nevienai partijai neizdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

Turklāt vēlēšanās smagu sakāvi piedzīvoja divu lielāko partiju koalīcija, kas īstenoja bargus taupības pasākumus, lai glābtu valsti no bankrota.

«Es nesaku, ka šāda iespēja nepastāv, taču es to uzskatu par ļoti riskantu,» sacīja Šulcs, prognozējot, ka Grieķijas ekonomika «sabruktu dažu dienu laikā» un liktu Eiropas valstīm atvēlēt vēl vairākus miljardus eiro ārkārtas palīdzības sniegšanai.

Kā ziņots, ārkārtas vēlēšanas Grieķijā varētu tikt rīkotas 17.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu