Rūta Dūduma dūdo himnu pavasarim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar pavasarīgu sveicienu muzikālā apvienība «Vintāža» ar dziedātāju Rūtu Dūdumu piedāvā nepelnīti aizmirstā diriģenta, vijolnieka un komponista Alņa Zaķa kompozīciju [s:41393], kas veltīta ikkatrai vasaru gaidošai sirdij.

Aijas Kukules dziedātā dziesma sarakstīta 1979.gadā un tas ir spožs tā laika mūzikas spogulis, kur trauksmaina melodija, kas pilna ar mīlas liriku satiekas ar bezbēdīgajiem disko mūzikas ritmiem. Te iespējams saklausīt gan nostalģiskas intonācijas, gan pagājušā gadsimta mūzikas elpu - kaut arī kultūru savos cietajos eža cimdos turēja Padomju ideoloģija, mūzikas spēles laukumā valdīja stingri kvalitātes noteikumi, ko nevaram teikt par populāro mūziku mūsdienās.

«Vintāža» ir mūziķu apvienība, kura veido muzikālas restaurācijas no pagājušā gadsimta otrās puses spožākā simbola latviešu estrādes mūzikā. Protams, tas ir Latvijas Radio un Televīzijas vieglās un estrādes mūzikas orķestris, vēlāk saukts arī par Radio bigbendu. 

Pateicoties orķestrim un tā ilggadējiem vadītājiem - vijolniekam Alnim Zaķim un trompetistam Gunāram Rozenbergam, radio arhīvā nogūluši tūkstošiem kompozīciju. Lai izceltu no putekļiem kādu sen aizmirstu vai varbūt nedzirdētu skaņdarbu, apvienība «Vintāža» kopā ar daudzsološākajiem mūsdienu dziedātājiem centīsies uzburt muzikālu gleznu katram melodiskas mūzikas mīļotājam. Ieskaņojot kompozīcijas apvienība par mērķi neizvirza sacensties ar tās oriģinālo versiju, taču cer, ka nedaudz atsvaidzinātā veidā tās raisīs cilvēkiem salīdzināt mūzikas dzīves pozitīvos un negatīvos aspektus toreiz un tagad. Apvienības mākslinieciskais vadītājs - Rihards Bērziņš.

Rūta Dūduma ir jaunā dziedātāja, kura plašāku publikas atpazīstamību ieguvusi šovā «Dziedošās ģimenes 2» 2010.gadā, kur piedalījās kopā ar mammu, kādreizējo estrādes dziedātāju Iru Krauju-Dūdumu. Pašlaik Rūta studē džeza vokālu un dzied grupā Into One. Pateicoties šovā iegūtiem jauniem draugiem un pieredzei, Rūta tika uzaicināta dziedāt bekvokālu vairākiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem, tai skaitā, Laurim Reinikam, kura «Es skrienu» koncertšova tūres koncerti ilguši gada garumā, Musiqq puišiem, ar kuriem dziedātāja aizbraukusi uz lielo Eirovīzijas finālu Vācijā, Diseldorfā, kā arī Gintai Krievkalnai u.c.

  • Mūzikas un teksta autors, aranžētājs – Alnis Zaķis
  • Vokāls & bekvokāls – Rūta Dūduma (rakstīts studijā pie Mida)
  • Ģitāra – Andrejs Vasiļjevs
  • Bass – Toms Lipskis
  • Sitamie instrumenti – Kārlis Paukšte
  • Taustiņinstrumenti – Rihards Bērziņš
  • Tromboni – Gatis Supe
  • Stīgas – Renāte Vilnīte
  • Ierakstīja - Kārlis Paukšte
  • Miksēja un māsterēja – Midis (Aldis Zaļūksnis)
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu