Gārbere: ASV uzņēmējus visvairāk satrauc problēmas ar tiesu varas darbību Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijai ir jāuzlabo investīciju klimats, pirmkārt, uzlabojot tiesu varas darbību, jo ASV uzņēmējus visvairāk satrauc situācija šajā jomā, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

Uz nepietiekamo abu valstu ekonomisko sadarbību sēdes laikā norādīja komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP).

ASV vēstniece akcentēja, ka ekonomiskā sadarbība pēdējo divu gadu laikā ir dubultojusies, kas «gan nenozīmē, ka nevaram darīt vairāk un mums ir jādara vairāk», lai panāktu to līmeni, kāds valda politiskās un drošības jomas attiecībās.

ASV pārstāve piebilda, ka ir informēta par to, ka Saeima ir aktualizējusi jautājumu par tiesu darba uzlabošanu.

Svarīgi ir nodrošināt to, ka tiek ievērots ar ārvalstu investoriem noslēgto «līgumu svētums» un tie tiek pildīti. Tāpat Latvijai ir intensīvi jācīnās ar korupciju un pelēko ekonomiku. «Gūstot panākumus šajās jomās, Jūs gūsiet pieaugumu investīciju jomā,» uzsvēra Gārbere.

Vēstniece atzinīgi novērtēja sadarbību ar Latviju Ziemeļu distribūcijas jeb apgādes tīkla darbības jomā, kurš nodrošina kravu piegādi uz Afganistānu. Amerikāņu puse nebija domājusi, ka pēc trīs gadiem būs runa jau par tik daudz - 66 000 konteineru kravu - pārvešanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu