Zviedru žurnālists par PČ: Tas ir kauns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zviedrijas hokejisti pasaules čempionātu ir noslēguši, ceturtdaļfinālā piekāpjoties Čehijas izlasei. Darbs ir beidzies arī čempionāta rīkotājiem Stokholmā, par kuriem turnīra laikā izskanēja dažādas atsauksmes. «Apollo» uz sarunu aicināja Zviedrijas laikraksta «Expressen» sporta žurnālistu Matiasu Eku, skaidrojot, kāpēc Stokholma par aizvadīto čempionātu saņēmusi lielu kritiku.

Jau čempionāta sākumā rakstījām, ka turnīra rīkotāji nošāvuši greizi ar biļešu cenām un Zviedrijas izlases pirmā spēle pie pustukšām tribīnēm apliecinājusi, ka mājinieki savās prognozēs ir kļūdījušies.

«Biļešu cenas bija pārāk augstas un Zviedrijas Hokeja savienība neko nedarīja, lai kaut ko labotu. Kad sākās turnīrs, savienība bija pārsteigta par līdzjutēju skaitu tribīnēs. Viņi cerēja, ka šīs cenas neietekmēs apmeklējumu, taču kļūdījās. Uz pirmo Zviedrijas izlases maču atnāca 7000 skatītāju,» stāsta «Expressen» hokeja apskatnieks.

«IIHF palūdza organizatoriem samazināt biļešu cenas, bet tas bija tikai uz Zviedrijas spēlēm. Vēl viena problēma bija tā, ka summa par biļeti visiem bija vienāda, neatkarīgi, vai uz spēli nāk pieaugušais vai bērns. Ja ģimene vēlas nākt uz spēli, tā summa jāreizina ar trīs vai četri,» skaidro Eks.

Viņš secina, ka rīkotāji savos aprēķinos domājuši par peļņu, bet galarezultātā saņemta pļauka no līdzjutējiem.

«Neviens nezina, kādu analīzi pirms turnīra ir veikuši organizatori, šādas informācijas mums nav. Neviens to nevar apstiprināt. Nezinu uz kāda pamata viņi ir aprēķinājuši ieguvumus no biļešu tirdzniecības, iespējams, kļūdas bijušas mārketinga plānošanā. Bija jāpajautā sabiedrībai, no kādas summas esat gatavi šķirties, nākot uz spēlēm.»

«Viss notikušais ir sarūgtinājums, un zinot to, ka Zviedrijā turnīrs notiks arī nākamajā gadā, rīkotājiem  ir jāizdara nopietni secinājumi,» uzskata žurnālists.

Hokeja apskatnieks noliedz runas, ka līdzjutēji boikotējuši čempionātu, jo sezonas laikā būtu līdz apnikumam vērojuši divu Stokholmu klubu cīņas Elitsērijā. 

«Nedomāju, ka AIK un «Djurgarden» spēlēšana Elitsērijā ir iemesls zemajam apmeklējumam šeit. Domāju, ka viss ir atkarīgs no cenām, neuzskatu, ka cilvēki r noguruši no hokeja. Protams, var teikt, ka sezonā ir daudz spēļu plus play-off izcīņa, taču domāju, ja cenas jau no sākuma būtu saprātīgas, cilvēki nāktu. Ne jau tikai vietēji iedzīvotāji nāk uz spēlēm, fani ir arī no citām Zviedrijas pilsētām, tie brauc uz šejieni ar auto un vilcieniem, īrē viesnīcas un arī viņiem izmaksas nav no lētākajām. Bet, ja cenas ir pārāk augstas, tad rodas problēmas. Nešaubos, ka norvēģi, arī latvieši vēlētos atbraukt uz Stokholmu, bet, ieiejot internetā un redzot cenas, daudzi pārdomā un skatās TV,» pārdomās dalās Eks.

«Jā, bija problēmas ar reklāmām un kampaņai bija jābūt spēcīgākai un aktīvākai. Ar Zviedrijas hokeja federācijas atbalstu zviedru spēlētājiem tika izdomātas iesaukas, par kurām paši spēlētāji nekad nebija dzirdējuši. Domāju, ka ir plaisa starp federāciju un Zviedrijas iedzīvotājiem. Jā, tas ir kauns. Te notiek turnīrs un jābūt visam augstākā līmenī, par to raksa arī vietējā prese. Zviedrijai ir jāmācās no savām kļūdām, obligāti, citu variantu nav,» pārliecināts ir laikraksta pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu