Krievijā pēc sprādziena armijas bāzē evakuēti 1800 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc sprādziena Krievijas armijas bāzē netālu no Ķīnas robežas avārijas dienesti piektdien evakuējuši aptuveni 1800 vietējos iedzīvotājus.

Sprādziens nograndis armijas bāzē aptuveni 200 kilometrus uz ziemeļiem no Vladivostokas, ugunsgrēkam izraisot virkni eksploziju bāzes noliktavās, kur tika glabāta padomju laiku munīcija.

Artilērijas šāviņiem turpinot eksplodēt, glābēji nespēja apdzēst liesmas vēl trīs stundas pēc pirmā sprādziena, liecina Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija.

Sprādzienos vieglus ievainojumus guvuši divi karavīri un drošības apsvērumu dēļ evakuēti aptuveni 1800 vietējie iedzīvotāji, proti, četri tuvējie ciemati, aģentūrai AFP atklāja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas austrumu nodaļas preses pārstāve.

Sprādziena dēļ Krievijas dzelzceļa kompānija «Rossijskije žeļeznije dorogi» (RŽD), kas pārvalda valsts plašo dzelzceļa tīklu, slēgusi Transsibīrijas dzelzceļa maģistrāles posmu un prognozē, ka šī iemesla dēļ gaidāma vilcienu kavēšanās.

Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija liecina, ka bāzē atradušies aptuveni 489 vilcienu vagoni ar munīciju.

Krievijai ir milzīgi novecojušas munīcijas krājumi, kas nereti tiek uzglabāti neadekvātos apstākļos un bieži eksplodē.

Šomēnes sprādzienā armijas poligonā Ņižņijnovgorodas reģionā līdzīgā negadījumā gāja bojā pieci karavīri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu