Nepieciešams:
500 g miltu
1 ola + 1 ola pārsmērēšanai
25 g rauga
2 ēdamkarotes cukura
50 g sviesta
šķipsniņa sāls
1 glāze piena
vaniļas cukurs
sezama sēklas
magones
Pagatavošana:
Siltā pienā izkausē sviestu, iemaisa raugu, cukuru (ja vēlaties saldākas maizītes, lieciet vairāk cukura), šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru, olu. Maisījumā iemīca miltus, liek siltā vietā uzrūgt. No mīklas veido maizītes, liek uz ietaukotas vai ar cepampapīru izklātas cepampannas, ļauj 10 minūtes uzrūgt.
Uzrūgušas maizītes pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām, cep 180 grādos 20 minūtes.
Maizītes svētdienas brokastīm
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.