Latvija nākamgad PČ tomēr spēlēs ar Krieviju, nevis Čehiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Oficiāli apstiprinātas apakšgrupas nākamā gada pasaules hokeja čempionātā, savus pretiniekus noskaidrojot arī Latvijas valstsvienībai.

Lai gan sestdienas vakarā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā jau bija ievietotas nākamā gada apakšgrupas, šodien tās nomainīja informācija, ka apakšgrupu sadalījums «tiks apstiprināts drīz».

Tagad IIHF apstiprinājusi grupas ar vienu izmaiņu - lai atvieglotu organizatoru darbu, vietām apmainītas Čehija un Krievija. Līdz ar to Latvijas izlase spēlēs Helsinku grupā kopā ar Krieviju, Somiju, Slovākiju, ASV, Vāciju, Franciju un Austriju.

Bet Stokholmas apakšgrupā sacentīsies Čehija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija, Baltkrievija un Slovēnija.

Nākamā gada pasaules čempionāts atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos, tomēr izšķirošās cīņas šoreiz tiks aizvadītas Zviedrijā.

Kā preses konferencē šodien izteicās IIHF prezidents Renē Fāzels, iespējams, ka pēc nākamā pasaules čempionāta tā izspēles sistēma atkal tiks mainīta, bet vismaz nākamajā gadā tā paliks tāda pati. Tāpat, visticamāk, nākamajā gadā viena komanda pasaules čempionātam varēs pieteikt 27 hokejistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu