Savickis: Ieguldu tenisā vairāk naudas nekā Lipmans hokejā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Tenisa savienības prezidents, AS «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis aicina Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu savā pārraudzītajā sporta veidā ieguldīt vairāk paša naudas.

Intervijā laikrakstam «Diena» Savickis norāda: «Valdība nedod pietiekami daudz naudas nevienam. Bet, ja tu esi uzņēmies vadīt tādu federāciju kā Latvijas Hokeja federācija un ja tu esi kruts biznesmenis - tāds kā Lipmans -, tad tev jāieliek miljons vai divi no sava biznesa. Es tenisā personiski ielieku vairāk nekā viņš hokejā. Ar tiem pāris simttūkstošiem, ko viņš ieliek, lietu nevar pacelt. Naudu valsts nedod, tomēr es daļēji to saprotu. Tu nevari dot naudu tenisam un hokejam, ja pensionāriem nav ko ēst. Tāpēc es jau teicu Lipmanam, lai hokejā ieliek vairāk naudas.»

Savickis piekrīt, ka valsts atvēl nepietiekamus līdzekļus sportam un konkrēti hokejam, līdz ar to ir nepietiekams skaits haļļu, treneru un spēlētāju. Tomēr, no otras puses, federācijas vadītājam ir «jāuzņemas šīs lietas».

«Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājam ir ideja, kā atrisināt nepietiekamā valsts finansējuma problēmu. «Jāsaprot, ka sports ir ļoti svarīgs valstij, tāpēc vajadzīgs kāds valdības līmenī, kas par to domā. Ja atsevišķai ministrijai nepietiek naudas, noliekam to Aizsardzības ministrijas paspārnē,» aicina uzņēmējs.

Vērtējot Latvijas hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā, Savickis norāda, ka tas ir bijis labs, lai arī sniegums varēja būt vēl labāks. Visbūtiskākais esot nevis tas, ka Latvijai izdevies reitingā pacelties par vienu pozīciju, bet gan mentalitātes maiņa. Agrāk mēs spēlējām, lai neizkristu no grupas, bet tagad - lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Turnīra beigās ar komandu kaut kas noticis. «Kaut kas notika, gan to noskaidrosim. Vai nu treneru vaina, vai ar spēlētājiem kaut kas noticis, pazuda motivācija, bet tā komanda beigu mačos vairs nebija tā pati, kas sākumā.»

Savickis norāda, ka «Dinamo» darbība ir ļāvusi izlasei spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu ar vadošajām pasaules komandām. «85% spēlētāju ir Rīgas «Dinamo». Tieši tāpēc varam kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt ar krieviem un pārējiem grandiem. Paskatieties, uzvarējām Vāciju - tur ir 200 hokeja laukumu pret mūsu 17.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu