Rīgas maratonā mirušais vīrietis bijis ārzemnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Vīrietis, kuram svētdien «Nordea» Rīgas maratona laikā kļuva slikti, pēc kā viņš slimnīcā nomira, uz skriešanas pasākumu bija atbraucis no ārzemēm.

Slimnīcā miris Rīgas maratona dalībnieks

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša portālam «Apollo» pastāstīja, ka vīrietis skrējis 21 kilometra distancē.

Viņa norādīja, ka vīrietim maratona laikā kļuvis slikti, turpat netālu esošie mediķi steiguši palīgā, taču vīrieti glābt neizdevās un viņš slimnīcā nomira. Detalizētāku informāciju, piemēram, vīrieša vecumu un valstspiederību Bukša nevarēja sniegt.

Kopumā pasākuma laikā mediķu palīdzība bija nepieciešama 155 cilvēkiem, bet 16 cilvēki papildu pārbaužu veikšanai bija nogādāti slimnīcā. Šobrīd slimnīcā vēl atveseļojas trīs cilvēki.

Bukša portālam «Apollo» sacīja, ka šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bija nopietni piedomāts par skrējēju drošību un veselību. Lielā daudzumā bija pieejamas dušas, ūdens dzeršanas punkti un mediķu posteņi.

Viņa uzsvēra - diemžēl, arī pasaules maratonu pieredze liecina, ka skrējiens var beigties traģiski, jo garās maratona distances ir nopietns sporta veids, kam nepieciešama rūpīga iepriekšējā gatavošanās.

Mediķu pārstāve norādīja - pirms piedalīties šādos sportiskos pasākumos, iepriekš jāizvērtē riski un ar mediķiem jākonsultējas, vai veselības stāvoklis ir atbilstošs šādām aktivitātēm.

Arī skrienot cilvēkiem pašiem rūpīgi jāpiedomā pie atveldzēšanās, atpūtas, vajadzības gadījumā jālūdz mediķu palīdzība, nevis jādomā tikai par mērķa sasniegšanu.

Bukša norādīja, ka vasara ir gara, tāpēc gaidāmi vēl daudzi skrējieni, velobraucieni, orientēšanās pasākumi, tāpēc cilvēkiem, pirms piedalīties, jāizvērtē, vai viņu veselība ir atbilstoša izvēlētajai sporta distancei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu