Biļaļetdinovs pateicīgs spēlētājiem par nopietnu pieeju visam turnīram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja izlase, kas svētdien triumfēja pasaules čempionātā, panākumu izpelnījās, visa turnīra laikā demonstrējot stabili labu sniegumu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

«Uzskatu, ka komanda visu turnīru aizvadīja labā līmenī, demonstrējot pietiekami vienmērīgu un stabilu sniegumu,» Biļaļetdinova teikto citē Krievijas masu mediji. «Katrs mačs bija interesants gan mums, gan skatītājiem. Komanda lieliski pastrādāja.»

«Izšķirošajai spēlei gatavojāmies ļoti nopietni, jo sapratām, ka mums atlicis spert vairs tikai vienu soli. Slovākijas izlase spēlēja labi un cienījami. Šī komanda uzvarēja gan Kanādu, gan Čehiju, tāpēc mums bija jānoskaņojas nopietnai spēlei,» piebilda treneris. «Esmu pateicīgs saviem spēlētājiem par nopietnu pieeju visam čempionātam.»

«Mēdz būt dažādas situācijas, bet šajā es nevēlējos zaudēt. Tāpēc bijām noskaņojušies tikai uz uzvaru,» izcēla Biļaļetdinovs. «Esmu laimīgs, taču vairāk priecājos par pašu komandu. Uzvara bija nepieciešama visai valstij. Tas mums bija svarīgi.»

«Visas čempionāta komandas spēlēja diezgan akurāti un interesanti. Iespējams, ka ceturtdaļfināla cīņa pret Norvēģiju bija mazliet sarežģītāka, jo spēlētāji nervozēja - komandā bija jūtama spriedze. Taču tas ilga tika vienu trešdaļu, bet vēlāk puiši spēlēja tā, kā to prot,» izteicās treneris.

Kā ziņots, par čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Krievijas valstsvienības līderis Jevgēņijs Malkins, kurš desmit aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionāta finālā bija iekļuvusi pēc viena gada pārtraukuma. Iepriekšējos piecos gados komanda turnīrā tika pie divām zelta medaļām, kā arī izcīnīja pa vienai sudraba un bronzas godalgai.

Slovākija spēlēja savā trešajā pasaules čempionāta finālā. 2000. gadā vienība tika pie sudraba medaļas, kad finālā zaudēja čehiem, bet divus gadus vēlāk slovāki izcīnīja zeltu, izšķirošajā mačā pieveicot tieši Krieviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu