Māra Briežkalna Kvintets debitēs Grieķijas festivālos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad no 23. līdz 27. maijam Latvijas mūziķu delegācija – Māra Briežkalna kvintets – dodas unikālā tūrē uz Grieķiju, kur piedalīsies divos džeza mūzikas festivālos – «Preveza Jazz Festival» un «European  Jazz Festival».  

Latvijas džeza mūziķi – saksofonists Gints Pabērzs, vokālists un trombonists Intars Busulis, pianists Viktors Ritovs un festivāla «RĪGAS RITMI» mākslinieciskais direktors, bundzinieks Māris Briežkalns Grieķijas džeza festivālos turpinās prezentēt programmu «Latvian Evergreens». No citām valstīm piedalīsies Pichler Bros no Austrijas, Viktoria Tolstoy no Zviedrijas, Marta Sanchez Kvartets no Spānijas, Yuri Honings Wired Paradise  no Nīderlandes, Bevort 3 no Dānijas un citi. 

Atēnās notiekošais «European Jazz Festival» norisinās jau 12 gadus. Katru gadu Eiropas valstis turp sūta savus labākos māksliniekus, jo festivāla galvenais mērķis ir parādīt radošākos Eiropas mūziķus. Festivāls norisinās Tehnopolis multikulturālajā centrā (The diverse cultural centre of the Municipality of Athens «Technopolis»), kas izveidots  atjaunotā gāzes rūpnīcas kompleksā. Centrā notiek dažādi pasākumi saistībā ar kultūru, mākslu un deju. 

Grieķijas kultūras projekts tapis pateicos Latvijas Vēstniecības atbalstam Grieķijā un personīgi vēstnieka Ivara Pundura kunga atbalstam.  
 
Iepriekšējā gadā kultūras apmaiņas programmā MBQ koncertēja Ņujorkas džeza klubā «Blue Note», kur uzstājās kopā ar izcilo amerikāņu trompetistu Braienu Linču (Brian Lynch) un džeza saksofonistu Krisu Poteru (Chris Potter).

«Māris un viņa grupa pierādīja, ka Latvijas džezs ir ne tikai «sveiks un vesels», tas ir cilvēka garu raksturojošs radošas enerģijas iemiesojums. Šī kultūrapmaiņas programma pierāda, ka Latvija uzņēmusies iekarot savu vietu pasaules kultūras kopainā, un ka tās mūziķi ir nozīmīgi spēlētāji uz pasaules skatuves. Vakars «Blue Note» klubā bija iedvesmojošs triumfs.» /Džefs Levensons (Jeff Levenson), «Blue Note»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu