Latvijas valstspiederīgais Lielbritānijā atzīts par vainīgu slepkavībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas tiesa atzinusi par vainīgu slepkavībā Latvijas valstspiederīgo, kurš kautiņā upurim izdarījis liktenīgus spērienus pa galvu, vēsta britu mediji.

27 gadus vecais anglis Džonatants Tērners pagājušā gada 7.maijā tika piekauts pie kāda bāra Mensfīldā. Vīrietis bezsamaņā nogādāts slimnīcā, kur nākamajā dienā viņš nomira no smagām galvas traumām.

Par vīrieša piekaušanu tiesā četrus imigrantus - 23 gadus veco Latvijas valstspiederīgo Vjačeslavu Solovjovu, 23 gadus veco turku Bragdasu Kilicu, 20 gadus veco lietuvieti Andreju Novakovu un lietuvieti Miroslavu Budzinski.

Notingemas zvērināto tiesa pirmdien vienbalsīgi atzina Solovjovu par vainīgu slepkavībā un izmeklēšanas traucēšanā. Kilics atzīts par vainīgu nonāvēšanā aiz neuzmanības, Novakovs - vardarbīgā nekārtības celšanā, bet Budzinskis - izmeklēšanas traucēšanā.

Konflikts liktenīgajā vakarā sācies kādā bārā, kurā bojāgājušais izteicis rasistiskas piezīmes.

Saniknojies par Tērnera izteikumiem, pie bāra ārpusē viņam uzbrucis Kilics. Pēc tam piesteidzies Solovjovs, kurš sācis spārdīt zemē sēdošo Tērneru pa galvu.

Tiesu medicīnas ekspertīzē secināts, ka nāvējošs Tērneram bijis pēdējais Solovjova izdarītais spēcīgais spēriens, kas izraisīja stipru asiņošanu cietušā smadzenēs.

Pēc Tērnera nāves interneta vidē izskanēja uzsaukumi par «karu pret iebraucējiem» Mēnsfīldā, īpaši vēršoties pret poļiem. Kaut arī neviens no lietā iesaistītajiem nav polis, Tērners savos izteikumos liktenīgajā vakarā pieminēja poļus.

Spriedums lietā tiks pasludināts otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu