Borisovs nosauc citu valstu piemērus, kur patiešām ir fotoradaru slēpšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Komentējot apgalvojumus, ka pārvietojamie fotoradari tiek slēpti, uzņēmuma «Vitronic Baltica un partneri» valdes priekšsēdētājs Sergejs Borisovs norādīja - nepastāv tāds jēdziens kā fotoradaru slēpšana.

«Kas ir slēpšana?» - sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja Borisovs. Viņš norādīja, ka ir papētījis, kā fotoradari tiek izmantoti citās valstīs.

Kā piemēru Borisovs minēja Šveici, kur fotoradarus slēpj kastēs, kas paredzētas sieram un Vāciju, kur zaļās atkritumu tvertnēs izgriež caurumus un tur ievieto fotoradarus. «Lūk, tā ir fotoradaru slēpšana!» - uzskata Borisovs.

Tikmēr VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» valdes loceklis Jānis Golubevs telefonsarunā raidījumā norādīja, ka šis projekts ir nepieciešams, jo arī tagad vidējais braukšanas ātrums, saskaņā ar Valsts policijas datiem, ir samazinājies.

Viņš atzina, ka, redzot sabiedrības un arī Saeimas deputātu negatīvo nostāju šajā jautājumā, ir skaidrs, ka ar projekta ieviešanu īsti nav viss kārtībā.

Viņš pieļāva, ka attieksme būtu citādāka, ja «spēles noteikumi» būtu atklātāki.

Golubevs tāpat norādīja, ka arī citās valstīs fotoradari nerada pozitīvas emocijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu