Lielākā daļa īpašumu pircēju no Krievijas - cilvēki pēc 50

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Iespēja saņemt pagaidu uzturēšanās atļauju (PUA) apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi Latvijā ir izraisījusi interesi par premium klases objektiem trešo valstu pilsoņos. Taču ārvalstu pircēju atlases kritēriji ir ārkārtīgi selektīvi un ievērojami atšķiras. Vieniem tā ir iespēju atpūsties, citiem – nopelnīt. Šis jautājums plašāk tika apspriests seminārā, kuru saviem partneriem Krievijā, Baltkrievijā un Izraēlā rīkoja premium klases nekustamo īpašumu jomā strādājošais uzņēmums «Baltic Sotheby’s International Realty», portālu «Apollo» informēja «Baltic Sotheby’s International Realty» PR un Mārketinga menedžere Natalija Lokenbaha.  

«Izmaiņas Latvijas Republikas likumā «Par imigrāciju», kas ļauj saņemt PUA apmaiņā pret nekustamā īpašuma pirkumu, patiešām palielināja ārzemnieku pieprasījumu pēc tā,» norāda «Baltic Sotheby’s International Realty» līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs. Taču šīs izmaiņas, pēc viņa domām, izprovocēja daudzu jaunu nekustamā īpašuma uzņēmumu veidošanos. Šie uzņēmumi, kuriem nav nepieciešamās pieredzes un zināšanu, toties ir vēlme ātri nopelnīt, var kaitēt Latvijas tirgus profesionālo dalībnieku tēlam. «Tirgus ir mazs, un šobrīd tajā valda azarts, bet ļoti ātri var atklāties patiesā situācija,» saka Rozenbergs.

AS «Padva un Partneri Baltija» valdes priekšsēdētājs Mihails Parinovs seminārā uzsvēra: «Latvijas iestāžu birokrātija ir pelnījusi aplausus. Skaidri PUA statusa piešķiršanas vai noraidīšanas kritēriji, subjektīvisma trūkums izvērtējot un, salīdzinot ar citām pasaules valstīm, «revolucionārais» moments – fakts, ka nav nepieciešams noteiktu laiku uzturēties Latvijas teritorijā (saskaņā ar pasaulē pieņemto praksi vairāk nekā 180 dienas gadā), savu darbiņu ir padarījuši. Nekustamā īpašuma iegāde Latvijā šobrīd ir visvienkāršākais un ātrākais veids, kā iegūt PUA. Šī procedūra aizņem apmēram dažus mēnešus (parasti divus) un ilgākā šī procesa daļa ir nekustamā īpašuma izvēle.»

«Krievijas pircējs nāk pie mums jau sagatavojies,» savā pieredzēs dalās Maskavas nekustamo īpašumu aģentūras «EuroLot» pārstāve. Šeit sava loma ir Latvijas būvnieku reklāmas aktivitātei. Pēdējā laikā pieprasījums pēc nekustamā īpašuma Latvijā ir pieaudzis pusotru reizi. Galvenokārt interesējas par savrupmājām Jūrmalā līdz 1 miljona eiro vērtībā un dzīvokļiem Vecrīgā – līdz 200 000 eiro vērtībā. 70% pircēju ir cilvēki pēc 50, kuriem rūp sava veselība. Pārējie ir 30 – 35 gadu veci cilvēki ar ģimeni, bērniem, kuri interesējas par iespēju iegūt izglītību Eiropā, taču par mazāku naudas summu.

Pēc semināra dalībnieku domām, Krievijas pārstāvjus interesē objekti dzīvošanai, savukārt Izraēlas pilsoņus – tikai objekti, kuros ieguldīt investīcijas. Kā norādīja kāds pasākuma dalībnieks, ja nekustamā īpašuma uzņēmējam ir skaidrs biznesa plāns, kas paredz 11 - 12% faktisko peļņu gadā, tad nekustamo īpašumu iegāde Latvijā no Izraēlas investoru puses ir garantēta.

 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu