Trīs vācieši aizturēti par mēģinājumu nozagt Fukingas pilsētas nosaukuma ceļazīmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Austrijas policisti aizturējuši trīs piedzērušos vācu tūristus, kas mēģināja nozagt slavenās mazpilsētas Fukingas divdomīgā nosaukuma ceļa zīmi, vēsta «Orange News».

Vācieši bija sagatavojušies zīmes zagšanai, ierodoties ar mugursomās paslēptiem instrumentiem. Taču tūristi pieķerti zādzības brīdī, kad viņi neveiksmīgi mēģināja izcelt zīmi no zemes.

Lai novērstu Fukingas nosaukuma ceļa zīmes zaudēšanu kārtējo reizi, pašvaldība zīmi pirms dažiem gadiem iecementēja zemē, kā arī to aprīkoja ar videonovērošanas kamerām.

«Tā būtu jau 14. nozagtā zīme. Mēs nodrošinājāmies, lai tā ļoti stingri turētos zemē, līdz ar to tagad tās izcelšanai būtu vajadzīgs buldozers,» sacīja Fukingas pašvaldības pārstāvis.

«Šie vīrieši tika notverti nozieguma izdarīšanas brīdī, kad viņi mēģināja izcelt zīmi no zemes. Mēs pieņemam, ka viņi vēlējās to paņemt mājās kā suvenīru,» piebilda pārstāvis.

Fukingas ciemata iedzīvotāji jau gadiem sūkstījušies par tūristiem, kas regulāri zog pilsētas nosaukuma ceļazīmes, kā arī fotografējas pie tām dažādās divdomīgās pozās.

«Viņi sagādā nepatikšanas jau gadiem, daži pat izģērbjas vai zog «Fucking» ceļa zīmes. Viņi domā, ka tas ir jautri, bet «Fucking» zīmes ir dārgas,» sūdzējās Fukingas mērs Francs Meindls.

Arī vietējie iedzīvotāji pauduši sašutumu par tūristu nepiedienīgo uzvedību, cenšoties uzskatāmi attēlot tās angļu valodas tulkojumu.

«Esmu pārliecināts, ka viņi visi uzskata, ka viņi ir pirmie, kas līdz kaut kam tādam ir aizdomājušies, bet, ticiet man, viņi nav,» sacīja kāds no pilsētiņas 104 iedzīvotājiem. «Mēs esam ļoti noguruši no tā. Mēs esam ļoti tradicionāla kopiena un uzskatām, ka šāda veida uzvedība nav pieņemama.»

Ciema nosaukums radies vismaz 1070.gadā no kāda augstdzimuša Foko (Focko) kunga, kas dzīvoja 6.gadsimtā. Vārdam vēlāk tika pievienota izskaņa «ing», kas apzīmē ciemu vai apmešanās vietu.

Ciema iedzīvotāji nemaz nezināja, kāda ir nosaukuma angliskā nozīme, līdz 1945.gadā šajā reģionā tika izvietoti sabiedroto karavīri.

2004.gadā ciemata pārvalde pat sarīkoja referendumu, iedzīvotājiem tomēr nobalsojot par vēsturiskā nosaukuma saglabāšanu.

Līdzīgas tautas nobalsošanas rīkotas arī tādās Austrijas pilsētās un ciematos kā Vankamzē (wank am see - masturbēšana pie ezera) un Vomitvilas (Vēmienciema).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu