«VEF Rīga» nākamajā sezonā varētu nespēlēt BBL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» nākamajā sezonā varētu nepiedalīties Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīrā, šodien preses konferencē atklāja «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Jau aizvadītajā sezonā «VEF Rīga» komanda BBL turnīrā iesaistījās tikai no izslēgšanas cīņām un spēja izcīnīt trešo vietu.

«Nespēlēšana BBL ir ļoti augsta varbūtība, bet to izlemsim pēc valdes sēdes, kas varētu notikt nākamnedēļ,» izteicās Jaunups. «Ņemsim vērā abu spēcīgāko Lietuvas klubu - Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos Rytas» - viedokli, bet no tā nebūs atkarīgs mūsu lēmums.»

Jaunups atzina, ka no «VEF Rīga» komandas attīstības viedokļa nekādā veidā netiek noniecināts Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrs. «Spēlēsim šos divus apļus, kā tas bija nupat aizritējušajā sezonā, bet prioritātes mums vienmēr ir starptautiskie turnīri, kas nākamajā sezonā, visticamāk, būs divi. Noteikti piedalīsimies LBL - ja aiznākamajā sezonā VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā būs 20 komandas ar diviem apļiem, tad skatīsimies.»

«Vēlamies 11-12 līdzvērtīgus spēlētājus ar iespēju izmantot jauno paaudzi,» Jaunups iezīmēja «VEF Rīga» komandas sastāva kontūras. «Tas būtu par diviem līdzvērtīgiem vairāk nekā šosezon.»

«Par sastāvu runāt pagaidām vēl ir pāragri, jo mums vēl šis tas jāizvērtē komandas iekšienē, bet līgumi ir Kristapam Janičenokam, Dairim Bertānam, Gatim Jahovičam, Antanam Kavaļauskam un Donātam Zavackam,» teica Jaunups. «Vēl lemsim, jo visas mūsu iespējas ir atkarīgas no budžeta un lielāks nepieciešams, lai saglabātu šo sastāvu. Tomēr mums nebūs kā pirms diviem gadiem, kad nomainījās 80% sastāva, lai gan ambīcijas pastiprināties un augt ir lielas.»

Tikmēr «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka komandai katrs turnīrs ir svarīgs un vienalga, cik dienas ir starp spēlēm. «Nacionālais čempionāts dod tiesības spēlēt ULEB Eirolīgā, bet VBL ir stiprākā līgā Eiropā. Nav viegli koncentrēties katrai spēlei, bet mēs esam sportisti un mums par to maksā.»

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā «VEF Rīga» komandai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem, bet LBL finālsērijā «VEF Rīga» šosezon otro gadu pēc kārtas spēkojās ar «Ventspils» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu