Pašnāvnieks izdzīvojis pēc lēciena Niagāras ūdenskritumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kāds pašnāvnieks izdzīvojis pēc lēciena Niagāras ūdenskritumā, kļūstot par tikai trešo zināmo personu, kas izdzīvojusi pēc kritiena 55 metrus augstajā ūdenskritumā.

Kā pavēstīja Niagāras parka policija, aculiecinieki ziņojuši par vīrieti, kurš pirmdien ūdenskrituma Kanādas pusē pārrāpies pāri deviņus metrus augstajam nožogojumam un ielēcis Horsšū ūdenskritumā.

Aptuveni 30 gadus vecais vīrietis brīdi vēlāk izskalots lejup pa upi un spēja pats izrāpties krastā.

Niagarfolsas ugunsdzēsēju departamenta komandieris Dans Oreskanins norādīja, ka vīrietim divkārt palaimējies, izdzīvojot pašu kritienu un lejā izvairoties no galvenās straumes.

Glābšanas operācija bija sarežģīta un ilga aptuveni divas stundas. Vispirms ugunsdzēsējiem ar alpīnisma ekipējumu nācās nokāpt pa slapjo un slideno klinti līdz vīrietim.

Cietušais piestiprināts pie nestuvēm, kuras septiņiem glābējiem nācās pamazām nest augšup pa klinti līdz augstākai vietai, virs kuras varēja pielidot helikopters. Virvēs sastiprinātās cietušā nestuves ar vienu glābēju tad ievilktas helikopterā.

Cietušais vīrietis nogādāts Hamiltonas slimnīcā. Kā vēlāk pavēstīja slimnīcas pārstāve, vīrietis guvis smagus ievainojumus, taču sagaidāms, ka viņš izdzīvos.

Horsšū ūdenskritums atrodas Kanādas pusē, un tas ir augstākais no trim galvenajiem ūdenskritumiem. Katru minūti ūdenskrituma malai pāri veļas vairāk nekā 170 000 kubikmetru ūdens.

Vairāki pārdrošnieki ir izdzīvojuši kritienu ūdenskritumā, laižoties lejā pa upi mucās vai kādā citā aprīkojumā, taču bez papildus drošinājuma kritienu pārdzīvojuši tikai vēl divi cilvēki.

2009.gada martā pēc lēciena Niagāras ūdenskritumā izdzīvoja 30 gadus vecs kanādietis, bet 2003.gada oktobrī kāds amerikānis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu