Otrais turnīrs Ķīnā sākts ar neveiksmi pret mājiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas otrā basketbola izlase, uzsākot nākamo pārbaudes turnīru Ķīnā, šodien ar 66:71 piekāpās Ķīnas otrajai valstsvienībai.

«Salīdzinot ar pirmo maču, mūsu darbības kvalitāte ir krietni uzlabojusies, spēlētāji daudz labāk saprot cits citu. Tomēr fiziskie parametri palikuši tādi paši - šajā ziņā izteikts pārsvars bija pretiniekiem,» portālā «basket.lv» citēts Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. «Prieks, ka nenobijāmies no agresīvās pretdarbības un neļāvām tiesnešiem mūs salauzt.»

«Par tiesāšanas īpatnībām liecina tas, ka pretinieki pirmajā puslaikā izmeta 22 sodus, bet mēs - četrus. Mača gaitā četri mūsējie atstāja laukumu ar piecām piezīmēm, bija arī noraidījums,» stāstīja Bagatskis. «Piepildījās tas, ko paredzēju jau pirms brauciena - laukumā sākās nopietni asumi. Patīkami, ka izšķirošajā brīdī neviens nenobijās.»

«Spēles lielākajā daļā bijām vadībā, tomēr ceturtajā ceturtdaļā pietrūka spēlētāju resursu, dažās situācijās netika pieņemti labākie lēmumi un galotnē nācās piekāpties. Jaunajiem spēlētājiem diemžēl raksturīgas avantūras, no kurām pavisam izvairīties neizdodas. Tomēr prieks, ka spēles kvalitāte pakāpeniski uzlabojas,» uzsver Latvijas izlases galvenais treneris.

Zīmīgi, ka pilna spēles pilna statistika nav pieejama, jo otrā puslaika gaitā sabojājās spēles sekretariāta dators.

Nākamajos Vujangas pilsētā notiekošajos mačos latvieši trešdien spēlēs ar ASV komandu, bet ceturtdien spēkosies ar Nīderlandes otro izlasi.

Kā ziņots, pirmajā turnīrā, kas notiks Šanhajā Latvijas izlase ar 51:66 piekāpās Ķīnas otrajai izlasei, turpinājumā ar 67:69 piekāpās ASV basketbolistiem, bet ar 72:62 pieveica Nīderlandes otro izlasi.

Kopumā Ķīnā Latvijas komandai trīs turnīru ietvaros plānotas deviņas spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu