Gaisa temperatūra Rucavā paaugstinājusies līdz plus 29 grādiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien līdz plkst.15 viskarstākais laiks bijis Rucavā, kur gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz plus 29 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Citviet Latvijā šajā dienā gaisa temperatūra pārsvarā bijusi plus 22, plus 27 grādi, bet nedaudz vēsāks vēl bijis piekrastē.

Šodien bijusi pavasara karstākā diena.

LVĢMC brīdina, ka tuvākajās trijās stundās Latvijā vietām gaidāms pērkona negaiss, kura laikā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Šajā laikā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un iespējama arī krusa.

Kā prognozē sinoptiķi, rīt lielais karstums jau nedaudz mitēsies. Dienā virs Latvijas pastiprināsies anticiklons no ziemeļiem, tādēļ mākoņi izklīdīs, un diena būs saulaina un sausa. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kas vietām būs brāzmains. Ar ziemeļu vējiem Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, tādēļ gaisa temperatūra vairs nepārsniegs plus 17, plus 22 grādus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu