Krievijas parlaments paaugstina naudassodus par nesankcionētām protesta akcijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas parlaments otrdien paaugstinājis naudassodu par dalību nesankcionētās protesta akcijās, maksimālo sodanaudu nosakot miljons rubļu (17 600 latu) apmērā. Šī summa 3,5 reizes pārsniedz Krievijas iedzīvotāja vidējo gada algu.

Likuma grozījumu pieņemšanai Kremļa partijai «Vienotā Krievija» bija vajadzīgas teju vai visas tās deputātu balsis, jo opozīcijas partijas balsoja pret jaunievedumiem. Ierosinājumi parlamentā tika pieņemti, 236 deputātiem balsojot «par» un 207 «pret».

Tostarp policija izklīdināja pie parlamenta ēkas sapulcējušos piketētājus un piecus no viņiem arestēja.

«Izmantojot 6. un 7.maija protestus kā attaisnojumu, «Vienotā Krievija» uzbrūk pēdējām no mūsu vairāk vai mazāk funkcionējošajām tiesībām,» sacīja komunistu deputāts Vadims Solovjovs.

Maksimālais naudassoda apjoms par piedalīšanos nesankcionētās protesta akcijās palielināts no 5000 uz miljonu rubļu (no 88 uz 17 600 latiem).

Krievijas likumi attiecībā uz protestiem ir strikti, raugoties no Rietumu standartu skatu punkta, turklāt tiek pielietoti selektīvi.

Nekādi publiski pasākumi nevar tikt rīkoti bez pašvaldību atļaujas, un šajos sarīkojumos nedrīkst piedalīties lielāks dalībnieku skaits, nekā norādīts oficiālajās atļaujās, pretējā gadījumā pasākumu organizētāji tiek sodīti.

Opozīcijas līderi norāda, ka šie noteikumi netiek piemēroti attiecībā uz prokremlisko jauniešu organizāciju milzīgajiem sarīkojumiem, kuru dēļ Maskavā tiek slēgtas veselas ielas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu