Gorbačovs smiedamies noraida tviterī izplatītās ziņas par savu nāvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielu apjukumu medijiem otrdien izraisījusi ziņa par bijušā PSRS līdera Mihaila Gorbačova nāvi, kas vēja spārniem izplatījusies mikroblogošanas vietnē «Twitter», tomēr drīz vien izrādījies, ka tai nav nekāda pamata.

Lai noskaidrotu patiesību, Gorbačovam daļēji piederošā laikraksta «Novaja Gazeta» galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs nolēmis piezvanīt pašam šīs informācijas galvenajam varonim, kurš pašlaik atrodas kādā vārdā neminētā klīnikā saistībā ar iepriekš plānotu medicīnisko pārbaudi.

Gorbačovs par atbildi no sirds pasmējies par baumām. «Viss normāli. Cukurs krītas. Bet tie, kas no manas nāves cer nopelnīt labus honorārus, mazliet pārrēķinājušies. Lai negaida,» viņš paziņojis.

Mediķiem Gorbačova veselības stāvoklis nekādas bažas neraisot, vēsta laikraksts.

Uz visai delikāto jautājumu bijušajam PSRS prezidentam otrdien nācies atbildēt ne vienreiz vien. «Redz, ko raksta. Bet tu uzraksti, ka es turpinu dzīvot un strādāt,» viņš pa tālruni smiedamies sacījis ziņu aģentūras «Interfax» korespondentam.

Ciktāl zināms, šī informācija vispirms parādījusies kādā acīmredzot viltotā tvitera kontā ar Zviedrijas premjerministra Frēdrika Reinfelta vārdu un no turienes zibens ātrumā izplatījusies visā tviterī. Aizdomīgais konts esot pavisam jauns - minētais ieraksts tajā ir tikai trešais pēc skaita.

Uz īsu brīdi arī Vikipēdijas angļu versijā pie Gorbačova vārda kāds bija ierakstījis šā gada 22.maiju kā viņa nāves dienu, bet, kad šī ziņa neapstiprinājās, ieraksts pazuda, un pašlaik Vikipēdijā, tāpat kā iepriekš, lasāms tikai viņa dzimšanas datums - 1931.gada 2.marts.

Līdzīgi tīši vai netīši pārpratumi gadījušies arī agrāk.

Pagājušā gada nogalē tviterī un «Facebook» izplatījās ziņas, ka miris rokmūziķis Džons Bon Džovi, kas arī, starp citu, dzimis 2.martā, tikai 1962.gadā. Tikpat nepamatoti mēģināts apglabāt slaveno franču dziedātāju Mireiju Matjē, savukārt Krievijā kāds mikroblogotājs viltotā izdevuma «newsru.com» kontā bija izplatījis nepatiesu vēsti par pazīstamā kinorežisora Eldara Rjazanova nāvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu