Balsošanas kārtība Eirovīzijas pirmajā pusfinālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas iedzīvotāji varēs balsot otrdienas vakarā par 1. pusfināla dalībniekiem (protams, izņemot Latviju), kā arī finālā – 26. maijā.  
 
Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību (ierobežojums - 20 balsis no viena numura). Balsošanas telefona numurs - 905025 XX. Kā ierasts, tā pēdējie divi cipari būs dziesmas kārtas numurs. Savukārt, sūtot īsziņu uz numuru SMS 1897, tekstā būs jānorāda tikai dalībnieka kārtas numurs. Balsojums sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas un turpināsies tikai 15 minūtes.
 
Par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī tiešraides laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs Ls 0,30. Balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijā darbojas: Aivars Hermanis, Jana Kay, Ralfs Eilands, Markus Riva, Ģirts Lūsis.
 
Kā ziņots, Anmary 22. maijā kāps uz Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves, lai pirmajā pusfinālā ar dziesmu «Beautiful Song» cīnītos par vietu finālā.
 
Tiešraide LTV1 ēterā un internetā LTV mājas lapā (tikai Latvijas teritorijā) sāksies plkst. 22:00, bet jau pirms pusfināla tiešraides no plkst. 21:15 LTV1 programmā būs skatāms raidījums «Latvija, turam īkšķus!». To vadīs Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītie mūziķi: Jolanta Strikaite un Valters Frīdenbergs, kurš komentēs arī tiešraidi no Baku
 
Latvijai pirmajā pusfinālā būs jākonkurē ar Melnkalnes, Īslandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas pārstāvjiem. Jau iepriekš ziņots, ka Anmary uzstāsies ar 4. kārtas numuru.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu