Rīgā ieradīsies elektromobiļu rallija dalībnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

1.jūnijā plkst.18.00 Rātslaukumā tiks sagaidīti elektromobiļu rallija «Tallina-Montekarlo» dalībnieki un sveikti tā pirmā posma Tallina-Pērnava-Rīga uzvarētāji.

Elektromobiļu rallijā piedalīsies 29 pilsētas no desmit valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Slovēnijas, Itālijas un Monako. Paredzēts, ka startu rallijam Tallinā 1. jūnija rītā dos Monako princese Šarlēna un Tallinas mērs Edgars Savisārs, bet 10.jūnijā finišā dalībniekus sagaidīs un uzvarētājus apbalvos Viņa Augstība Monako firsts Alberts II.

Visu rallija maršrutu brauks seši elektromobiļi, bet katrā atsevišķajā posmā dalībnieku skaits būs dažāds. Organizatori ir paredzējuši, ka interesenti var pieteikt savu dalību un cīnīties par balvām jebkurā posmā, atbilstoši savām vēlmēm un tehniskajām iespējām. Rallijā aicināti piedalīties ne tikai elektromobiļi, bet arī tie transporta līdzekļi, kuri izmanto jebkādu citu alternatīvo enerģiju.

Rallijam «Tallina - Montekarlo» ir 82 gadu sena vēsture. Tas tika atjaunots 2011. gadā un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi. Rallija mērķis ir turpināt vēsturisko tradīciju jaunā formātā, popularizējot jaunās tehnoloģijas un videi draudzīgus risinājumus, kā arī rosināt ilgtspējīgu domāšanu Eiropas pilsētās. Organizatori vēlas attīstīt dabai draudzīgu transporta maršrutu Eiropā no Baltijas jūras līdz Vidusjūrai un veicināt ciešāku sadarbību starp pilsētām un valstīm.

Elektromobiļi būs apskatāmi Rātslaukumā līdz 2.jūnija rītam, bet plkst.9.00 tiks dots starts rallija otram posmam maršrutā Rīga - Jelgava - Paņeveža - Kauņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu