«Balta» piedāvā vasaras prakses vietas jauniešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Ja jūsu uzņēmums piedāvā darbu jauniešiem vasarā, rakstiet uz [s:41431], publicēsim šo ziņu portālā «Apollo».

Prakse studentiem un jauniešiem ir kārdinoša un arī vērtīga iespēja, kā uzsākt savu karjeru, un tā ir īpaši aktuāla līdz ar mācību gada noslēgumu. Arī starptautisko apdrošinātāju «RSA Group» apdrošināšanas sabiedrība Latvijā un vietējā tirgus līderis «Balta» jau vairākus gadus atbalsta jauniešu iniciatīvu un piedāvā prakses vietas dažādās uzņēmuma struktūrvienībās, lepojoties, ka nereti jaunie praktikanti pēc apmācību beigām kļūst par pilntiesīgiem uzņēmuma darbiniekiem. Tikko šādā veidā trīs jaunus kolēģus ieguvuši «Baltas» mārketinga un pārdošanas nodaļās strādājošie, portālu «Apollo» informēja .

Apdrošinātāju vidū labākais darba devējs «Balta» šogad lepojas ar vairākiem veiksmes stāstiem - no 15 līdzšinējiem praktikantiem pagājušajā nedēļā pēc prakses beigām divi jaunieši saņēma piedāvājumu uzsākt sadarbību jau pastāvīga darbinieka statusā vienā no pārdošanas struktūrvienībām. Tāpat nesen jaunu kolēģi pēc prakses beigām ieguva arī mārketinga nodaļas darbinieki. Lai paplašinātu savas prasmes un zināšanas, arī patlaban ikvienam jaunietim ir iespēja pieteikties vasaras praksei uzņēmuma pārdošanas un mārketinga struktūrvienībā.

«Sadarbību ar praktikantiem uztveram kā abpusēji izdevīgu ieguvumu un arī ieguldījumu. Jaunietim tā ir lieliska iespēja gūt praktisku pieredzi starptautiskā darba vidē, gan iesaistoties aktivitātēs savas struktūrvienības ietvaros, gan sadarbojoties ar citām pārvaldēm. Tā ir iesaiste dažādu darba pienākumu veikšanā, ne tikai asistējot tehniskās lietās. Savukārt no «Baltas» puses jebkurā struktūrvienībā, kurā darbojas praktikants, ir viens vai pat vairāki darbinieki, kuri tieši strādā ar praktikantu, apmāca, pastāsta un izglīto, vēlāk arī izskatot iespējamo sadarbību darbinieka statusā. Tāpēc prakses laikā jaunietim atlīdzība netiek piedāvāta, tā vietā sniedzot pilnvērtīgu iespēju pielietot savas teorētiskās zināšanas, mācīties, apgūt jaunas prasmes, kā arī iepazīties ar darba vidi un pierādīt sevi, lai nākotnē kļūtu par pastāvīgu darbinieku,» skaidro «Balta» personāla direktore Liene Ozolkāja.

Līdz šim «Baltā» praktikanti visbiežāk ir darbojušies pārdošanas, mārketinga, personāla vadības, kā arī risku parakstīšanas un finanšu pārvaldēs. Parasti vēlamais prakses ilgums ir trīs mēneši, īpaši tas attiecināms uz mārketinga pārvaldi, kur praktikantiem ar laiku tiek uzticēti aizvien atbildīgāki uzdevumi un projekti, tāpēc atbilstošai pienākumu izpildei vēlams ilgāks iemaņu apgūšanas laiks.

Viena no jaunietēm, kas tikko pēc prakses beigām ir ieguvusi pilntiesīgas darbinieces statusu, ir Linda Liekniņa, kura sākusi darbu «Baltas» mārketinga struktūrvienībā. «Prakses darbam pieteicos neilgi pēc studiju beigām ar mērķi padziļināt izpratni par nozari un iegūt jaunu darba pieredzi starptautiskā uzņēmumā ar spēcīgu zīmolu. Ņemot vērā, ka praksē nācu brīvprātīgi, šo prakses darbu uztvēru ļoti nopietni - kā nozīmīgu soli manā karjerā un iespēju paaugstināt savu konkurētspēju darba tirgū. Pirmie trīs prakses darba mēneši paskrēja nemanot. Gūtā pieredze bija ārkārtīgi vērtīga, tādēļ vienojāmies pagarināt prakses laiku vēl par trīs mēnešiem, pēc kuriem kļuvu jau par pilntiesīgu darbinieci,» lepojas jaunā mārketinga nodaļas speciāliste Linda Liekniņa.

Pērn apdrošināšanas sabiedrība «Balta» ir sadarbojusies ar 11 praktikantiem, savukārt šī gada četros mēnešos sadarbība ir notikusi vai vēl turpinās ar 15 praktikantiem. Lai gan pašlaik līdz maija beigām aktuālākās ir vasaras prakses vietas mārketinga un pārdošanas struktūrvienībās, visa gada garumā ir aicināti pieteikties arī jaunieši, kuri vēlas savu karjeru veidot personālvadības, risku parakstīšanas, informācijas tehnoloģiju, finanšu, jurisprudences un citās jomās. Tāpat šajā pavasarī Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes inženierzinātņu studentiem tika izsludināts vasaras prakšu konkurss «Labā prakse», kurā studentiem bija iespēja iegūt apmaksātu vasaras praksi vairākos Latvijas uzņēmumos, tajā skaitā apdrošināšanas sabiedrībā «Balta». Lai pieteiktos praksei, nepieciešams nosūtīt CV un pieteikuma vēstuli uz e-pastu darbs@balta.lv. Savukārt sīkāka informācija atrodama www.balta.lv sadaļā «Karjera».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu