Tiesa arestē Antonova īpašumus 429 miljonu eiro vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lielbritānijas tiesa pēc maksātnespējīgās bankas «Snoras» administratora prasības arestējusi bankas bijušā akcionāra Vladimira Antonova īpašumus 492 miljonu eiro (345,8 miljonu latu) vērtībā. Spriedums ir pārsūdzams.

[Papildināta visa ziņa.]

Kā liecina vietnes «Respublika.lt» rīcībā esošā informācija, arests uzlikts īpašumiem, kas Antonovam pieder gan tiešā, gan netiešā veidā, - nekustamajam īpašumam, uzņēmumu vērtspapīriem, līdzekļiem banku kontos un citam īpašumam, kas uzticēts bankām.

Savukārt Krievijas aģentūra «Interfax» norāda, ka tiesa arestējusi trīs nekustamā īpašuma objektus Lielbritānijā un pa vienam - Latvijā un Kiprā, kā arī «Conversgroup Holding», «Convers Sports Initiatives», «Pensions Bank» un vēl vairāku citu kompāniju akcijas un vērtspapīrus 21 pasaules valstī un 19 kontus Lielbritānijas, Šveices, Latvijas, Ukrainas un Austrijas bankās.

Tiesa arī noteikusi, ka Antonovam jāinformē «Snoras» juristi par saviem īpašumiem, kuru vērtība pārsniedz 10 000 eiro (7000 latu), un pirms jebkādām operācijām ar līdzekļiem jāsniedz viņiem ziņas par šo līdzekļu avotu. Viņam atļauts tērēt līdz 5000 eiro (3500 latiem) nedēļā «kārtējiem izdevumiem» un «saprātīgu summu» juristu algošanai.

Šīs lietas izskatīšana turpināsies 15.jūnijā.

Kā ziņots, Lietuvas Bankas valde 16.novembrī nolēma uz laiku apturēt bankas «Snoras» darbību. 24.novembra vakarā tā paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt, bet 7.decembrī tiesa ierosināja bankas bankrota lietu. Tiesas lēmums par bankrota lietas ierosināšanu stājies spēkā 20.decembrī.

Bijušie «Snoras» vadītāji un īpašnieki Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranausks, ko Lietuva vēlas saukt pie atbildības sakarā iespējamām finanšu mahinācijām, kuru dēļ no bankas pazudušas milzīgas naudas summas, 24.novembra vakarā tika aizturēti Lielbritānijā saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas aresta orderi. Jau nākamajā dienā Lielbritānijas tiesa nolēma viņus atbrīvot pret drošības naudu, nosakot abiem obligātu reģistrēšanos policijā.

Viņiem izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielos apmēros un dokumentu viltošanā, bet Baranauskam - arī negodīgā grāmatvedībā un amata stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Apsūdzētie baņķieri noraidījuši iespēju brīvprātīgi doties uz Lietuvu un sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Baranausks vadīja «Snoras» valdi, bet Vladimirs Antonovs - uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju.

Londonas tiesa, kas izskata par Antonova un Baranauska izdošanu Lietuvai, sanāks uz sēdi jūlija sākumā. Šomēnes tiesa abiem aizdomās turētajiem mainīja drošības līdzekli, atbrīvojot viņus no pienākuma reģistrēties policijā.

Antonovs viņam izvirzītās apsūdzības uzskata par politisku vajāšanu, taču Lielbritānijas prokuratūras pārstāvis nesen solīja, ka prokurori centīsies pierādīt, ka šai lietai nav politisku motīvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu